Michigan’da doktorlar bir araya geldi

Michigan’da doktorlar bir araya geldi

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM), Niagara Vakfı ve Rumi Club’ın birlikte organize ettikleri ‘Doktorlar Gecesi’ne, tıp fakültesi öğretim görevlileri ile doktorlar katıldı.

Michigan Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe eyalet genelinde değişik hastanelerde ve farklı bölümlerde çalışan doktorlar meslektaşlarıyla biraraya geldi. Doktorluk mesleğinin konuşulduğu gecede, deneyimli doktorlar mesleğe dair tecrübelerini paylaştı.

St. Joseph Mercy Hastanesi Dahiliye Bolümü Yardımcı Program Direktörü Dr. Richard Shellenberger, yetiştirdiği asistanlara hayatta değişime açık olmalarını tavsiye ettiğini belirtti. Tıp ve doktorluk mesleğinin hem fiziken hem de ruhsal olarak zor bir meslek olduğunu savunan Dr. Shellenberger, ‘‘Hastaya daha faydalı olabilmek için bir doktorun zihin, vücud ve ruh dengesi çok önemli’’ dedi.

St. Mery Mercy Hastanesinde Psikiyatri bölümü öğretim görevlisi olan Dr. Bruce Gimble da, doktorların bir nevi meslekleriyle evlendiğini söyledi. Dr. Gimble, hastaların hekimlere çok güvendiğini, hayatındaki en gizli hallerini ve yaşanmışlıklarını bazen sadece doktorlarla paylaştığını belirterek, onları hayatlarının bir parçası yaptıklarına dikkat çekti.

 

Programa katılan doktorlar etkinliğin sonunda kendilerine ikram edilen Türk mutfağından çeşitli yemekleri tadarken uzun uzadıya da kendi aralarında sohbet etme imkanı buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.