Michigan Senatörü: Kazazedeler için dua ediyorum

Michigan Senatörü: Kazazedeler için dua ediyorum

Niagara Vakfı ve Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) bu yıl 6. sını düzenlediği ‘‘Kültürlerarası Resepsiyon’’u Michigan Eyalet Meclisi’nde gerçekleştirildi. Programa Eyalet senatör ve milletvekillerinin yanı sıra birçok üniversiteden akdemisyenlerin de katıldı.

 

Programın sunuculuğu tanınmış televizyon yapımcılarından Sheri Jones yaparken, etkinliğe Makedonya’nın Detroit Konsolosu Elena Zarkovska, Eyelet Senatörleri Steve Bieda ve David Hildenbrand birer konuşma yaptı. Türk toplumu ile yakın ilişkisi bulunduğunu belirten Senatör Bieda, ‘‘Niagara Vakfı benim için çok değerli bir kurum. Niagara ile birkaç senedir cok pozitif bir ilişkim oldu, ve bu ilişkiyi devam ettireceğim.’’ dedi.

Senatör Hildenbrand ise, Türkiye’deki maden faciasını duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, ‘‘Olayda yaralananların iyileşmesi ve geride kalan madencilerin aile ve yakınları için dua ediyorum.’’ dedi. İki yıl önce Türkiye gezisine katılarak Anadolu’yu görme imkanı bulduğunu belirten Hildenbrand, ‘‘Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke ve enerji dolu. Bu tür geziler etkinlikler sayesinde kültürler, toplumlar ve insanlar arasında iletişim bağları kurularak birbirimizi daha iyi anlamaya, herkesi kendi konumunda kabul etmeyi, hoşgörüyü, farklılığın ne güzel bir zenginlik olduğunu öğretiyor ve öğreniyorum da.’’ şeklinde konuştu.

Balkanların kültürler arası diyaloğun tarih boyunca hep merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Konsolos Zarkosvska, Michigan Eyalet Meclisi’nde yapılan programın da Balkanlar ile Anadolu’da yaşananları buraya taşıdığını ifade etti. Zarkosvska, toplumların birbirlerini tanımaları ile düşmanlıkların azalacağı ve gelecek adına daha güzel günlerin yaşanacağını ifade etti.

Programda hat sanatçısı Aydın Çayır’ın yaptığı kaligrafi gösterisi de katılımcıların beğenisini topladı.

Programda klasik Türk müziklerinin yer aldığı küçük bir de konser de verildi. Türk musikisinin ardından Meksikalı dans topluluğu geleneklerini yansıtan bir dans gösterisi yaptı.

Eyalet Meclisi’ndeki programda Arnavutluk, Bosna, Hindistan, Makedonya gibi ülkeler kültürlerini tanıtmak amacıyla birer tanıtım masasıı açtı.

Program yemek ikramıyla son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.