Michigan İbrahimi dinlerde komşuluğu tartıştı

Michigan İbrahimi dinlerde komşuluğu tartıştı

01ibrahimMichigan eyaletinin önemli şehirlerinden Grand Rapids İbrahimi dinler programına ev sahipligi yaptı. Bu sene şehirde üçüncüsü düzenlenen yemeğin konusu üç semavi dinin ‘komşuluk’ anlayışı idi.

Grand Rapids’in iki sinegogundan bir tanesi olan Congregation Ahavas Israel’de yapılan programa Grand Rapids ve çevre şehirlerden, akademisyen, din adamı, işadamı ve interfaith gönüllülerinden oluşan 80 davetli katıldı.

Program Rabbi David Krishef ve Niagara Foundation’dan Mehmet Bulut’un hoşgeldiniz konuşmalarıyla açıldı. 

 

Congregation Ahavas Israel temsilcisi Diane Baum, Musevi inancına göre komşuluğu anlattığı bir konuşmasında yaratıcının Tevrat’ta İsrail oğullarına komşunuzu sevin emrini hatırlattı. Baum,Tevrat’ta yaratıcının anne babaya saygılı olun dediğini, sevgi kelimesini kullanmadığını ama komşunuzu sevin dediğini, hatta komşunuzu kendiniz gibi sevin dediğini sözlerine ekledi.

 

01ibrahimi1St Andrew’s Kilisesi’nin 21 yıldır rahibi olan Michael Fedewada’da Hıristiyanlığın komşuluğa bakış açısını anlattı. Rahip Fedewada “komşular sevinçlerimizi paylaşacağımız insanlardır” dedi. Fedawada ayrıca, Hz. İsa’nın öğretisinin en önemli yönlerinden bir tanesinin komşuya olan sevgi ve yardımlaşma hisleri olduğunu belirtti. 

 

Michigan’ın önemli çocuk hastanelerinden Helen Devos’ta doktor olan Aly Mageed ise İslam’da komşu ve komşuluğun önemini değerlendirdi. Mageed, komşularımıza karşı sorumluluklarımızdan sözederken, insanların birbirlerinden bağımsız yaşayamayacağını herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu söyledi. Konuşmasında hadislerden örnekler veren  Dr. Mageed “Komşusu aç yatarken tok uyuyan bizden değildir.” hadisini hatırlattı. 

 

Programın sonunda konuşmacılara hediyeler takdim edildi. 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.