Michigan beşinci kültürlerarası resepsiyonu düzenlendi

Michigan beşinci kültürlerarası resepsiyonu düzenlendi

Her yıl geleneksel olarak Niagara Vakfı ve Michigan Türk Amerikan Derneği (TAŞM) tarafından düzenlenen Kültürlerarası resepsiyonun beşincisi Michigan eyelet meclisinde 23 Nisan günü düzenlendi.


Senetörler, milletvekilleri, toplumun farklı kesimlerinden seçkin insanlar ve Kocaeli’ den bir grup iş adamının da katıldığı resepsiyona ilgi oldukça yoğundu.

 

Misafirlere yemek ikramıyla başlanan programda Türk kahvesi ikramı, ebru sanatı ve Türk kültürüne ait bazı tanıtım ve gösterilerin yanı sıra Türk müziği dinletisi ve Amerikalı öğrencilerin hazırladığı sanat sergisi de yer aldı. Sanat sergisinde dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödüller verildi.


Michigan Eyalet Senatörü Debbie Stabenow gönderdiği yazılı mesajında, farklı kültürlerden insanları biraraya getirerek toplum içerisinde bir barış köprüsü kuran Niagara Vakfına gerçekleştirdiği bu organizasyondan dolayı tebriklerini dile getirdi.

 

Michigan Anayasa Mahkemesi yargıçlarından Bridget Mccormack kültürel çeşitliliğin Amerika için bir zenginlik olduğunu, Niagara vakfının kültürlerarası diyalog hedeflerini paylaştıklarını ve buna en çok ihtiyaç duyulan zaman diliminde olduğumuzu belirtti.


Michigan Eyalet Meclisi senatörlerinden Tonya Schuitmaker Amerikadaki kültürler arası işbirliği ve diyaloğun önemine değinerek çalışmalarından dolayı Niagara Vakfına teşekkür etti.


Global Michigan inisiyatifi program direktörü Maria Nevai ise kendi ailesinin de Macaristan göçmeni olarak Hollanda’lı bir ailenin yardımıyla Amerika’ya geldiğini vurgulayarak göçmenlerin Michigan ekonomisine olan katkılarına değindi. Michigan’ın ekonomik krizden çıkarak daha iyi bir konuma gelmesi için potansiyelini tam olarak kullanabilmesinin ancak göçmenlerin de katkılarıyla mümkün olabileceğini belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.