Mehteran, Paterson’daki gurbetçileri çoşturdu

Mehteran, Paterson’daki gurbetçileri çoşturdu

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), 33. Türk Günü Festivali ve Türk Günü Yürüyüşü kapsamında etkinliklerine başladı. Etkinlikler çerçevesinde Türk nüfusunun yoğun olduğu New Jersey’nin Paterson şehrine getirilen Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı bünyesinde bulunan Mehteran Takımı katılımcılara mini bir konser verdi. Paterson’un Main caddesine gelen mehter takımına, Türk vatandaşlarının yanı sıra Araplar, Hispanikler ve Amerikalılar ilgi gösterdi.

Yaklaşık bir saat süren gösteride çalınan marşlara katılımcılar da eşlik etti. Daha önce mehter takımı görmeyen Amerikalılar, uzun süre çalınan marşları dinlemeyi tercih etti. TADF Başkanı Atilla Pak, geleneksel 33. Türk Günü Yürüşü etkinlerinin  başladıklarını ve hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Mehteran takımı perşembe günü New York’un Wall Street Bölgesi’nde ve aynı günün akşamında Brooklyn Belediye Binası’nda mini bir konser verecek. Cuma akşamı verilecek Türk Günü Yürüşü Balosu ile devam edecek etkinlikler, cumartesi günü yapılacak yürüyüş ile sona erecek. Başkan Pak, gurbette yaşayan bütün vatandaşların yürüyüşe davetli olduklarını söyledi. Mini konser sırasında Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones’ta hazır bulundu. Başkan Jones, mehteran takımı ile fotoğraf çektirdi.

Manhattan’daki 53. Sokak ile Madison Caddesi’nin kesişiminde başlayacak yürüyüş, Dag Hammarskjold Parkı’na kadar devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.