Medya gücünü diyalog ve barış için kullanmalı

Medya gücünü diyalog ve barış için kullanmalı

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Medya (UNAOC) Sorumlusu Daanısh Masood medyanın gücünü diyalog ve barış için kullanması gerektiğini söyledi.
New York Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Peace İsland Enstitü tarafından New York’ ta düzenlenen Medya programına katılan Masood medyanın insanlar arasındaki iletişimde çok önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Günümüzde 5 milyar insanın telefon kullandığını hatırlatan Masood “ İnternetteki bilgiler çok önemli ama bunları doğru kullanmak lazım. Dünyada yaklaşık 2.3 milyar insana internet kullanıyor. Bu durumda bilgileri iyi süzmek lazım. Hangisinin önemli olup olmadığını  iyi ayırt etmek önemli. Daha önce böyle bir durum yoktu. Bu nedenle bilgileri insanlara sunarken dikkatli olmamız lazım. Bilgilerin doğrulugunu iyi araştırmamız lazım.” dedi.

Uluslarası gazetecilerle ilgili de mesleki eğitim verdiklerini anlatan Masood, Tunus ve Mısır’dan davet ettikleri gazetecileri New York’ta bulunan muhabirlerle  bir araya getirip haber ve konulara bakış açıları konusunda birbirlerine nasıl katkıda bulunduklarına şahit olduğunu belirtti. Masood bu uluslararası çalışmalarına devam edeceklerini bu etkinliği organize eden TCC’ye teşekkür etti.

UNAOC Direktörü Marc Scheuer ise gazetecilerin insanlar arasındaki iletişim de önemli bir rol aldıklarını bu nedenle sorumlu davranmak zorunda olduklarına dikkat çekti.

UNAOC Medya Yazım Tekniği Sorumlusu Jordi Torrent ise yetişen yeni neslin medya ya bakışının çok önemli olduğunu bunun içinde eğitimin hassas bir konu olduğu üzerinde durdu.

İnsanların barış dolu bir dünya görmek istediğini anlatan Torrent gazetecilerin bütün bu hassasiyetleri göz önünde bulunarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İlk defa sadece Medya Mensuplarına ev sahipliği yaptıklarını söyleyen TCC New York Direktörü Mehmet Kılıç ise basın mensuplarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti. ORAK9655

Programa UNAOC Direktörü Marc Scheuer, UNAOC Medya Sorumlusu Daanish Masood, UNAOC Medya Yazım Tekniği Sorumlusu Jordi Torrent, Yabancı Gazeteciler (FPA) Derneği Başkan Yardımcısı David P. Michaels ve çok sayıda Amerikalı gazeteci katıldı.

Son olarak katılımcılara Türk yemekleri ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.