Massachussetts Eyalet Meclisi’nde 4.Geleneksel Türk Kültür Günü

Massachussetts Eyalet Meclisi’nde 4.Geleneksel Türk Kültür Günü

Boston Türk Kültür Merkezi ve Türk Amerikan İsaadamları Derneği’nin ( Tabid New England) organize ettiği 4.geleneksel Türk kültür günü Massachussetts eyalet meclisinde 5 haziran 2013 günü gerçekleştirildi. Programda geleneksel zengin Türk kültürü mozaiği sergilendi. Programa Eyalet meclisi Başkanı Robert A. DeLeo, Milletvekili Harold P. Naughton, Michael A. Costello Boston Başkonsolusu Burak Karartı , Ticari Ateşe Alperen Kaçar, CTA Başkanı Furkan Koşar, Tabid Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çağ kendircioglu, Pİİ Massachussetts Direktörü Birol Öztürk,Tabid New England Direktörü Bekir Senates, Global Affairs Direktörü Burhan Kaya ve 300 kişi katıldı.

Tabid yönetim kurulu Başkanı Recep Çağ Kendircioğlu’nun açılış konuşması ile program başladı.

Meclis Başkanı DeLeeo “Türk Kültür merkezini ve yaptığı faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve Eyaletimizde bizi biraraya getiren bir kurum olduğu için Türk kültür merkezine teşekür etmek istiyorum” dedi.

milletvekili H.P. Naughton Geçen yıl Afganistana gittiğinden dolayı programa katılamadığını ifade etti.

Milletvekili M A. Costello “Türkiye gezisinden yeni geldiğini, Türkiyede çok güzel vakit geçirdiğini, Türk insanının misafirperverliğinden çok etkilendiğini” ifade etti. Başkonsolos Burak Karartı “ Bu ortamda bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.Programda Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri, Türk kahvesi misafirlere ikram edildi.

Ebru sanatçısı Hümeyra Özcan tarafından Ebru sanatı icra edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.