Madison Türk Kültür Merkezi, Prof. Tuncer Edil’i ağırladı

Madison Türk Kültür Merkezi, Prof. Tuncer Edil’i ağırladı

Madison Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kültür Söyleşileri’nin bu ayki konuğu, başarılı bir akademik kariyerin ardından yakın zamanda Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden emekliliğe ayrılan Prof. Tuncer Berat Edil oldu. İnşaat mühendisliği alanında dünya çapında büyük başarılara imza atan Edil, akademik hayatta başarılı olmanın püf noktalarını anlattı. 

 

Edil, Konya’nın Hadim ilçesinden başlayıp o zamanki adıyla Robert Koleji şimdiki adıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne, oradan da Wisconsin’in Madison şehrine uzanan ilgi çekici hayat hikayesini gençlerle paylaştı. 

 

Konuşması boyunca kendi akademik hayatından örnekler sunan Edil, akademik dünyada başarılı olmanın sırrını her şeyden önce sabır ve çalışmaya bağladı. Yapılan işin en güzel şekilde gerçekleştirilmesinin yanında karşılaşılan fırsatların da iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Edil, hiç bir ayrım yapmadan herkese saygılı davranılması gerektiğinden bahsetti. Konuşmasının sonunda aile hayatına da atıfta bulunan tecrübeli akademisyen, Amerika’da doğan çocuklara din ve dil öğretiminin de çok önemli olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.