Louisville ile Adapazarı ‘kardeş şehir’ oldu

Louisville ile Adapazarı ‘kardeş şehir’ oldu

Kentucky eyaletinin Louisville şehri ile Adapazarı Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı.


Kentucky’de faaliyet gösteren Kentucky Türk-Amerikan Derneği (TAAK) ve Orta Atlantik Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) tarafından bir seneden beri sürdürülen görüşmeler netice verdi. Louisville Belediye Başkanı Grey Fischer ile Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli  arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı. Louisville’de gerçekleştirilen imza töreninin ardından bir konuşma yapan Süleyman Dişli, anlaşma sonrası iki şehir arasında eğitim ve kültür başta olmak üzere birçok konuda adımlar atılarak bağların güçlendirileceğini söyledi.


Anlaşmanın imzalanmasında katıkısı olanlara teşekkür eden Adapazarı Belediye Başkanı “Özellikle eğitimde öğrenci değişim programlarıyla ileriye yönelik kalıcı ve birbirini anlayan toplumlar oluşturmak istiyoruz. Ayrıca bu anlaşmanın kişilere bağlı kalmaksızın devam etmesini temenni ediyoruz.”dedi.


Anlaşma töreninde belediye başkanlarının yanısıra Kentucky milletvekilleri, işadamları, Adapazarı Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Kayıkçı, Mahmut Arslan, eğitimci Remzi Cinemre,Turan Öztoprak ve Kentucky’da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı hazır bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.