Louisiana’da Türk derneğinden anlamlı etkinlik

Louisiana’da Türk derneğinden anlamlı etkinlik

Türk-Amerikalıların az yaşadığı eyaletlerden olan Louisiana da faaliyet gösteren Atlas Vakfı’ndan anlamlı etkinlik.

Louisiana Kongresi’nden 14 kişilik milletvekili, senatör ve eşlerinin katıldığı programı düzenleyen Atlas Vakfı,Türk insanını ve Anadolu’nun zengin kültürü ile tarihini tanıttı.

Louisiana eyaletindeki Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) faaliyetlerini öven senatör ve milletvekilleri, yapılan etkinliğin toplumlar arasında saygı, barış ve dayanışmayı arttırması nedeniyle takdire şayan bulduklarını dile getirdi.

Program Atlas Vakfı Derneiği Müdürü Emrah Aktepe’nin Anadolu ve Türk tarihi ile ilgili verdiği sunumla başladı. Aktepe’nin sunumundan sonra katılımcıların Türkiye’de son iki yıldır yaşanan demokratik sıkıntılarla ilgili soruları ise dikkat çekti. Aktepe, Anadolu insanının bu sıkıntılarında üstesinden gelerek, demokrasi hedefinden geri dönmeyeceğine olan inancını dile getirdi.

Davete katılan gruba rehberlik eden Milletvekili Rogers Pope ve eşi Pat Pope, Atlas Vakfı’nın hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Pope ailesi, Türk-Amerikalılar tarafından Louisiana eyaletinde böyle bir etkinliğin ilk defa düzenlendiğini hatırlatarak önümüzdeki yıllarda bunun tekrar yapılmasını istedi. Pat Pope ayrıca, Türk-Amerikalılar ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek çalışanlarına tek tek teşekkür etti.

Louisiana eyaletinin en etkili ailelerinden birisi olan Long ailesi üyesi Senatör Gerald Long ve eşi Rose Long da geçtiğimiz yıl Türkiye yaptıkları geziden edindikleri gözlemlerini katılımcılarla paylaştı. İstanbul ile İzmir’i ziyaret ettiklerini dile getiren Rose Long, Türk insanına ve Anadolu’nun zengin tarihine hayran kaldıklarını vurguladı.

Long, “Anadolu’nun dinler tarihi bakımından ne büyük zenginliklere sahip olduğunu gördüm. Burada sizlerin dinler arası diyalog çalışmanızdan hem çok memnun oldum hem de buna tüm dünyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu vurgulamak isterim” dedi.

Gönüllüler tarafından hazırlanan Anadolu mutfağına ait yemeklerin ikram edildiği programda ayrıca anneler gününün yaklaşması nedeniyle de katılımcılara birer kutu Türk lokumu hediye edildi.

Write a comment

1 Comment

  1. gokhan May 9, 19:24

    cok guzel bir program olmus. ifadeler cok dikkatle secilmis olmali ki hic kimseyi uzmesin

Only registered users can comment.