Los Angeles’ta Türkçe Olimpiyatları heyecanı

Los Angeles’ta Türkçe Olimpiyatları heyecanı

Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın ABD Batı Yakası finalleri Los Angeles’ta gerçekleştirildi.

Long Beach Performing Arts Center’da düzenlenen final organizasyonunda yarışan öğrencilerin Türkçeyi kullanma becerileri gözlerden kaçmadı. Toplam 237 öğrenci şarkı, şiir, halk oyunları ve skeç dallarında kıyasıya yarıştı.

2Organizasyonu gerçekleştiren Los Angeles Türk Dili Enstitüsü (Turkish Language Institute) Başkanı Murat Akbaş, Türkçe Olimpiyatları’nın Amerika’daki çok kültürlülüğün bir yansıması olduğunu ifade etti. Sahnede öğrencilerin Türkçeyi kullanma yeteneklerini görmekten heyecan duyduklarını belirten Akbaş, amaçlarının Türkçeyi ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.

Olimpiyatlara katılan öğrenci velilerinin bu sayede Türk kültürünü tanıdığını ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade eden Akbaş, ‘Veliler sahnede çocuklarını başka bir dilde şiir okurken ya da şarkı söylerken gördükleri zaman çok mutlu oluyorlar.” dedi.

Öğrenciler Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu, California Üniversitesi Los Angeles (UCLA) Müzik Bölümü öğretim üyesi Münir Nurettin Beken, müzisyen Dilara Çapanoğlu, pianist Ayşe Taşpınar, besteci Muaz Gülen, Türk Amerikan İs Adamları Derneği Başkanı Kubilay Dikyurt,Türk Dil Enstitüsü danışma kurulu başkanı Varol Gürler ve iş adamı Orkan Ozkan’ın yer aldığı seçkin bir jüri önünde yarıştılar.

Şiir dalında Nihan Keskintürk ve Eunice Jung, şarkı  dalında ise Ibrahim Ladkani juri tarafından birinci seçildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.