Los Angeles’da Türk kahvesi akşamları

Los Angeles’da Türk kahvesi akşamları

Pasifica Ensititüsü San Fernando Valley Şubesi 4 Nisan’da düzenlediği ‘Coffe Night’ etkinliğinde farklı kültür ve dinlerden pek çok kadını bir araya getirdi.

İş kadınından ev hanımına; üniversite öğrencisine kadar farklı yaş ve pozisyonlardan kadınların bir araya geldiği toplantıda enstitüyü temsilen enstitü gönüllülerinden Nicole Ataizi gecenin amacına ilişkin tanışma ve kaynaşma konulu kısa bir konuşma yaptı.

Pasifica Enstitüsü gönüllüler yöneticisi Beyza Aşıcı da daha önce Türkiye’ye gitmiş ya da Türk kültürünü ve yemeklerini seven kadınları tekrar bir araya getirmekten onur duyduklarını ifade etti. Aşıcı, konuşmasında Türk kahvesinin 40 yıllık hatırının bu gece de uzun dostluklara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Gecede Türk kadınlarının hazırladığı her biri özenle yapılmış Türk mutfağının seçkin örnekleri hem göze hem mideye hoş gelecek bir sunumla misafirlerini karşıladı. Komşudan sınıf arkadaşına birbiriyle dostluk kurmuş Türk ve Amerikalı kadınlar Pasifica Ensititüsü tanıtım videosunun ardından Türk müzikleri eşliğinde Türk kültürü ve mutfağı hakkında sohbet etti.

Gecenin sonunda misafirlere geceye adını veren Türk kahvesi ikram edildi. Kahvenin yapımı her aşamasıyla katılımcıların huzurunda gerçekleşti. Türk kültüründe önemli bir yere sahip kız istemedeki tuzlu kahveden, 40 yıl hatırda kalan acı kahve hikayeleri geceye ayrı bir tat bıraktı.

Beyza Aşıcı Türk kültürünü seven misafirlere bir müjde verdi.

Merak edenler yeni açılan @chefspotinla  isimli instagram hesabı ile Türk yemeklerinin tarifleri ve sunumlarına ulaşabilecekler.

IMG_4003

Write a comment

1 Comment

  1. Sedef April 14, 13:33

    Türk Kültürünü tanıtmaya kendine amaç edinmiş böylesine güzel insanlar olması ne güzel, Beyza Hanım’a ve arkadaşlarına başarılar dilerim ve elbette bu yapılanları daha çok insana duyuran sizlerede …

Only registered users can comment.