Long Island’da 7. Geleneksel Uluslararası Çocuk Günü Şenliği kutlandı

Long Island’da 7. Geleneksel Uluslararası Çocuk Günü Şenliği kutlandı

7. Geleneksel Uluslararası Çocuk Günü Şenliği Long Island’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Molloy College’ın Madison Tiyatrosu’nda yapılan program neşeli anlara sahne oldu.

Yaklaşık 600 Türk ve Amerikalı misafirlerin katıldığı şenlik yemek servisi ile başladı. Gelen davetlilere, Türk mutfağının eşsiz lezzetleri ikram edildi. Çiflik hayvanları, yüz boyama, balon şov ve katılımcı ülkelerin stand aktiviteleri ile renklenen program ilerleyen saatlerde sahne şovları ile devam etti.

Türkiye, Hindistan, Polonya, Bosna Hersek ve Güney Afrika’nın folklor dansları izleyenlere renkli ve coşkulu anlar yaşattı. Programın devamında sihirbaz ve köpük şovları çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Türk Kültür Merkezi Long Island Hafta sonu okulunun öğrencilerinin hazırladığı çiçek gösterisi ve Frozen şarkı şovu büyük beğeni aldı.

Anneler Günü’ne denk gelen programda anneler de unutulmadı. Hafta sonu okulu öğrencileri tarafından yılın annesi seçilen Long Island Amity School eski öğretmenlerinden Mary Gubitosi’ye ödülünü Türk Kültür Merkezleri Genel Başkanı Sadri Altınok verdi. Duygulu anların yaşandığı ödül töreninde Türk dostluğu ve hoşgörüsünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mary, kendisine layık görülen ödülden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi.
Diğer davetliler arasında yer alan, Long Island bölgesinden New York Meclisi milletvekili Phil Ramos’a da “Türk Dostluk Ödülü’’ verildi. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Ramos, bu dostluğun uzun yıllar boyu karşılıklı duyulan güven ve arkadaşlık hisleri ile meydana geldiğini, Türk dostu olmanın getirdiği memnuniyeti ve Türk Kültür Merkezi Long Island’ın yaptığı bütün aktivitelere gönülden destek vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Ardından söz alan Türk Kültür Merkezleri Genel Başkanı Sadri Altınok da hem ödül alanlara hem de katılımcılara teşekkür ederken, bu çoşkulu günü Türk toplumu olarak bir arada yaşamanın ve bunun sevincini de yarınımız olan çocuklarımızın gözlerinden okumanın verdiği mutluluğu dile getirdi.
Çocuklara dağıtılan hediyeler ve sahne dansları ile mutlu anların yaşandığı program, annelere çiçek hediye edilmesi ile son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.