Long Island iftarlar serisi devam ediyor

Long Island iftarlar serisi devam ediyor

Long Island’da Ramazan coşkusu bir başka yaşanıyor. Her etnik kimliğe ulaşma ve dostluk köprüleri kurma gayretinde olan Türk hayırseverler bu sene de geleneği bozmadı ve gelenekselleşen Ramazan iftarları serisine devam etti.

Long Island Baptist Antiak Kilisesi’nde verilen iftar yemeği iki toplum arasındaki bağların daha da sağlamlaşmasına katkı sağladı.

Türk Kültür Merkezi ve NEICC’in ortak düzenlediği iftar programına çok sayıda yerli davetli katıldı. Türk komünitesi gönüllülerinin Ramazan ve Türk kültürü ile alakalı kendi masalarında yaptıkları sunumlar beğeni topladı.

Programdaki özel konuklardan olan NEICC Başkanı İbrahim Sayar, Ramazan ile alakalı bir sunum gerçekleştirdi.

Ramazan ayının Müslümanlar için yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğuna vurgu yapan Sayar, “ Bu ayda yapılacak iyiliklerin ve güzelliklerin Allah katında ayrı bir mükafatlandırmasının olduğuna inanıyoruz. Bu mükafatın, sahip olunan yemeğin paylaşılması olduğu gibi bir tebessümün bile olabileceği ortadayken, niye birbirimize tebessüm etmekten geri duralım! Hepimizin aynı Ata’dan gelmesinden ötürü zaten kardeşiz, o zaman niçin bu bağları kuvvetlendirmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle yolumuza devam edersek, mutlu yarınların bizi beklediği aşikardır” dedi.

Programda bir sonraki konuşmacı olan Baptist kilisesinin baş rahibi Dr. Phillip Elliot ‘da katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında dinler arası diyaloğun meyvelerini görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Dr. Elliot, “Antiak ismi Latinceden gelme ve Türkiye’de yer alan Antakya şehrinin ismi, bu bizlerin aslında ne kadar yakın olduğumuzu göstermekte, aynı coğrafyada aynı çeşmelerden su içmişiz. Bu bile kardeşliğimizin en kuvvetli kanıtıdır” dedi.

Program okunan ezan ile birlikte ikram edilen hurmalar ile açılan oruçların yüzlerde oluşturduğu mutluluk tablosuyla devam etti.  Yemek sonunda yapılan ortak dualar ve bu geleneğin önümüzdeki senelerde de devam etmesi temennileriyle gece son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.