Las Vegas’ta diyalog gecesi

Las Vegas’ta diyalog gecesi

Las Vegas’ta bir çok eğitimici, siyasetçi, bürokrat ve din adamı Pacifica Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Diyalog ve Dostluk Yemeği’nde bir araya geldi.

Yüzün üzerinde davetlinin katıldığı programa gazeteci-yazar Mustafa Akyol’da konuşmacı olarak katıldı. Pacifica Enstitüsü adına Atilla Kahveci’nin yaptığı takdim konuşmasının ardından söz alan Akyol, son kitabı ‘Islam Without Extremes’ den de alıntılar yaparak, İslamın hem yanlış anlaşılmasının hem de yanlış yorumlanmasının arkasındaki temel sebepler, din-sekülerizm-liberalizm ilişkisi ve siyasî çekişmelerin dinlerarası diyaloğa menfi tesirleri gibi önemli konulara değindi.

Hattat Aydın Çayır’ın canlı olarak sergilediği hat sanatı örnekleri de geceye renk kattı. Çayır, bir sürpriz yaparak bütün davetlilerin isimlerini teker teker hat sanatıyla yazdı ve kendilerine hediye etti. Hediyeleri kendilerine davet edilen bazı senatör ve milletvekilleri program ile alakalı duygu ve düşüncülerünü paylaştı.

DSC 3389Nevada Temsilciler Meclisi 4. Bölge Temsilcisi Michele Fiore, davete katıldığı için çok mutlu olduğunu, aynı zamanda Pacifica Enstitüsü’nün davetlisi olarak Türkiye’ye gideceği için de çok heyecanlı olduğunu belirtti. Fiore ayrıca, Türk kahvesi yapmayı bildiğini söyleyerek herkesi kendi evinde kahve içmeye davet etti.

Nevada Temsilciler Meclisi 13. Bölge Temsilcisi Paul Anderson, programı hazırlayanlara ve kendisini davet edenlere teşekkür ederek, kültür ve inançlar ne kadar farklı olursa olsun neticede herkesin önce insan olduğunu ve iyi bir aile sahibi olmak, iyi çocuklar yetiştirmek gibi birçok ortak hedefi olduğunu vurguladı.

Nevada Senatosu 11. Bölge Senatörü Aaron Ford da Bayan Fiore gibi Türkiye’ye davet edildiğini ve gitmek için sabırsızlandığını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Esprili bir şekilde konuşmasını sürdüren Senatör Ford, “Michele gibi Türk kahvesi yapmayı bilmem, o yüzden de sizi evime Türk kahvesi içmeye çağıramıyorum. Ama onun yerine sizi her ayın ikinci Cumartesi günü ‘Senatörle çorba, salata, ve sandviç’ aktiviteme bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.