Kuzeydoğu Amerika Türkçe Olimpiyatları bu pazar yapılacak

Kuzeydoğu Amerika Türkçe Olimpiyatları bu pazar yapılacak

Bu yıl 11.si  düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da da ön eleme turları başladı. ABD’nin Kuzey Doğu eyaletleri finali bu pazar New Jersey’de bulunan Montclair Eyalet Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Yarışma saat 14:00’te başlayacak. 

 

ABD Türkçe Olimpiyatları Kuzey Doğu finali için ön eleme turlarına katılan bin kadar öğrenci arasından yaklaşık 140’ı pazar günü yapılacak finale kalmaya hak kazandı. Organizasyonun koordinatörlüğünü yapan Mertkan Murt, bu yıl 6.sı düzenlenecek olan finaller için tüm hazırlıkların tamamlandığı söyledi. 

 

New York, New Jersey, Pennsylvania, Vermont, Rhode Island, New Hampshire, Maine, Connecticut ile Massachusetts eyaletlerinden seçilerek gelen öğrenciler, Türkiye’de yapılacak olan 11. Türkçe Olimpiyatları’nda Amerika’yı temsil edebilmek için yarışacak. Kuzey Doğu finallerinde birinci gelen öğrencilere 4 Mayıs’ta New York’ta düzenlenecek özel gösteri sonunda ödülleri takdim edilecek. 

 

9 farklı kategorinin her birinde ilk beşe girecek olan öğrencilerin pazar günkü finalde sahne alacağını belirten Murt, ‘‘Burada birinci gelen 6 öğrencimiz Türkiye’deki yarışmalara katılmaya hak kazanacak’’ dedi. 

Bu yılki finalde geçtiğimiz sene ilk kez düzenlenen İngilizce, İspanyolca, Çince şarkı yarışmaları da yapılacak. Finaller her yıl olduğu gibi bu sene de Amerika’da yaşayan birçok farklı etnik kökenden öğrencilerin  yarışına sahne olacak. 

Tarih: 24 Mart 2013

Saat: 14:00

Adres: Memorial Auditorium, Montclair State University

1 Normal Ave, Montclair, New Jersey 07043

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.