Kurban eti dağıtımına Yahudi belediye başkanı da katıldı

Kurban eti dağıtımına Yahudi belediye başkanı da katıldı

New York’ta Türk Kültür Merkezi (TCC), şoklanmış kurban etlerini Sandy kasırgasında mağdur olan Amerikalılara dağıttı. Manhattan Belediye Başkanı Scott Stringer da TCC ile kurban eti dağıtımına katıldı.

Sandy kasırgası sonra mağdur olan çok sayıda aile olduğu ve bu ailelere kurban eti gönderildiğini belirten Yahudi başkan, Sandy’den dolayı yaklaşık 2,5 milyon insanın gıdaya ihtiyacı olduğunu vurgulad. Başkan Stringer, “Bu yıl TCC New York ile birlikte ikinci defa kurban eti dağıtıyoruz. Yaklaşık 680 kilogram etin hepsi kısa sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu yardımı yapmamızda bize yardımcı olan TCC New York’a şükranlarımı iletiyorum. Çünkü siz bunu herhangi bir zorunluluğunuz olmadan gönüllü olarak yapıyorsunuz.” dedi.

TCC New York Başkan Yardımcısı Mehmet Kılıç, Türk-Amerikan toplumu olarak Sandy mağdurlarına yardım etme konusunda kendilerini sorumlu hissettiklerini söyledi. Kılıç, her zaman Amerikalı dostlarının yanında olduklarını, kurban etlerinin herhangi bir din ayırımı yapılmadan herkese dağıtılacak olduğunu vurguladı.

Paketler halinde etlerin dağıtılması için aracı olan City Harvest Gıda Yardım Derneği (FSDR) Direktörü Lisa Sposato TCC New York’un bu Cömert yardımlarından dolayı büyük mutluluk duydukların söyledi. New Yorkluların gıda yardımına ihtiyacı olduğunu ifade eden Sposato kurban etlerinin gerçek mağdurlara ulaştırılacağını söyledi.

Helping Hands Başkanı Nevzat Yılmaz ise Sandy kasırgası sonrası yardıma muhtaç çok sayıda insana yardımcı olduklarını, bu konuda ellerinden geldiğince gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Kurban etlerinin tedarik edilmesinde TCC New York’un yanı sıra Helping Hands ve Universal Foundation Başkanı Numan Özdemir’de katkı sağladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.