Kültürlerarası Dil ve Sanat Yarışması’nın ön elemeleri Chicago’da yapıldı

Kültürlerarası Dil ve Sanat Yarışması’nın ön elemeleri Chicago’da yapıldı

Chicago Türk Kültür Merkezi (Turkish American Society of Chicago, TASC) tarafından Türk kültürünü tanıtmak, kültürlerarası diyalog ve  kaynaşmaya zemin oluşturmak amacıyla düzenlenen Kültürlerarası Dil ve Sanat Yarışması’nın ön elemeleri Chicago’da yapıldı.


TASC kültür merkezinde gerçekleştirilen yarışmada Amerikalı orta öğretim öğrencileri şiir, şarkı, halk dansları, sunum, konuşma ve özel beceriler konusunda yeteneklerini sergiledi. Ön elemelere 107 öğrenci katıldı. Dereceye giren öğrenciler 24 Mart’da yapılacak olan Orta Amerika final programında yarışacak.


Öğrenciler yarışmada İngilizce, Türkçe ve ispanyolca şiir ve şarkılar okudu.  Programa Indianapolis’ten katılan Casey Russels’in İstiklal Marşı’nı hard rock biçiminde yorumlaması ise oldukça ilgi uyandırdı.


Yarışma dahilinde şiir ve şarkı kategorilerinin yanı sıra konuşma, halk oyunları, dans ve özel beceri de vardı. Öğretmen ve öğrenci velilerinin de heyecanla takip ettiği elemelere Indiana, Missouri, Illinois ve Wisconsin eyaletlerinden öğrenciler katıldı. Ön elemeler Ohio Cleveland ve Columbus’ta yapılacak yarışmalarla devam edecek. Seçilen öğrenciler Chicago’da 24 Mart 2013’de düzenlenecek finallere katılmaya hak kazanacak.  Türkiye’de düzenlenen Türkçe olimpiyatlarına Ortabatı Amerika’dan katılacak öğrenciler de bu finallerde seçilecek. İzleyicilerin ücretsiz olarak takip edebileceği finaller hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, http://www.tascweb.org/en/ adresini ziyaret edebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.