Kentucky’de İstanbul’daki saldırı kınandı

Kentucky’de İstanbul’daki saldırı kınandı

American Turkish Friendship Association (ATFA) of Kentucky ve Muslim Americans for Compassion (MAC) Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde İstanbuldaki bombalı saldırıyı kınamak için bir program düzenlediler.

ATFA Kentucky’e gelen yoğun talep üzerine Louisville belediyesi ile önceden planlanmış Perşembe günü iftar yemeği öncesinde yapılan dua programına ilgi büyük oldu.

Şehrin Belediye Başkanı Greg Fischer, Polis Şefi Steve Conrad, milletvekili Steve Riggs ve dini liderler de katılımcılar arasındaydı.

ATFA Kentucky Sekreteri Miraç Özkır ve gönüllü Gülay Teğin’in okudukları dualar çok dokunaklıydı.

Yerli haber kanallarının da yakından takip ettiği programa yaklaşık 250 kişi katıldı.

Belediye Başkanı Fischer, “Şehrimizin farklı kültürleri ve dinleri barındıran bir mozaiği var” dedi.

ATFA Kentucky Direktörü Mehmet Demirel ise, “Biz kavga istemiyoruz, şehrimizde ve tüm dünyada barış istiyoruz” diye konuştu.

Demirel, birçok kişinin telefon açarak, SMS atarak ve kültür merkezine gelerek taziyelerini ilettiklerini, hatta bir ailenin çocuklarıyla beraber çiçek getirdiğini ve bağış yaptığını ifade etti.

Şehrin milletvekillerinden Steve Rigg de, “Türkiye’ye olan ilgim her geçen gün artiyor. Hristiyanlar için ne kadar çok tarihi yerler olduğunu  son zamanlarda öğrendim. Yapılan terör saldırılarına inat ilk fırsatta Türkiye’ye gidip gezeceğim” dedi.

Terör saldırılarının Müslümanların dinleriyle ilgili olmadığı mesajı programda net bir şekilde ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.