Kentucky Meclis ve Senatosunda ‘Türk Günü’ kutlaması

Kentucky Meclis ve Senatosunda ‘Türk Günü’ kutlaması

Orta Atlantik Türki Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) ve Kentucky Türk Amerikan Derneği (TAAK) her yıl geleneksel olarak organize edilen Türk Günü’nü bu yıl Kentucky Senatosu ve Meclisinde kutladı.

Türkiye halkı ve kültürünün tanıtıldığı programın açılış konuşmasını yapan MAFTAA Başkanı Mahmut Yeter 6 eyaletin başkentinde geleneksel olarak organize edilen Türk Günleri’nin iki millet ve devlet arasında ticari ve kültürel ilişkileri pozitif etkilediğini belirtti.

türkPrograma, Kentucky kabinesinden Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı, Senato ve Meclisten her iki parti liderleri katılarak Türkiye’ye ve Türk Amerikalılara olan dostluklarını vurguladı.

Programa katılamayan Federal Senatör ve Senato Azınlık Lideri Mitc McConnell ile Kentucky Federal  Milletvekili Andy Barr temsilci göndererek tebriklerini ilettiler.

Kentucky’de yaşayan Türk ve Ahıska toplumunun yoğun ilgi gösterdiği programda, Türk kültürü ve misafirperverliğini sergileyen ev yapımı yemeklerle katılımcılara Türk mutfağını tatma fırsatı sunuldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.