Kardeş Şehirler Austin Raindrop’ta bulustu

Kardeş Şehirler Austin Raindrop’ta bulustu

Uluslarası Austin Kardeş Şehirleri (ASCI) başkanlar kurulu Austin Raindrop Kültür Merkezi’nde biraray geldi.

Austin Antalya Kardeş Şehir Komitesi’nin evsahipliği yaptığı 2013’ün ikinci toplantısına Texas’ın başkenti Austin’in kardeş şehirleri katıldı. Antalya, başkent Austin’le resmi kardeşliği olan İslam dünyasından ilk ve tek şehir olma özelliğine de haiz.

Yıl boyunca yapılacak faaliyetlerin takviminin belirlendiği yemekli toplantıyı ASCI Yönetim Kurulu Başkanı Margie Tiedt yönetti. Almanya Koblenz şehrini de temsil eden Tiedt, sözlerine evsahibi Austin Antalya Kardeş Şehir Komitesine teşekkür ederek başladı. Tiedt, yemekte ikram edilen kızartılmış kuzu için de, “Sizin mutfağınızın lezzetini ve cömertliğinizi duyuyorduk ama bu ölçüde bir ağırlama da beklemiyorduk doğrusu!” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Austin Antalya Kardeş Şehir Komitesi Başkanı Onur Kaya, toplantıya iştirak eden şehir komitesi başkanlarını Türkiye’ye davet etti. Türk mutfağının zenginliğini tadabilmek ve bunları yerinde görebilmek için Türkiye ziyaretinin önemine işaret eden Kaya, “Dünyanın en lezzetli mutfakları sıralamasında ilk üçün Türkiye, Çin ve Fransa olduğu ifade edilir. Bu akşam aramızda Fransa’dan ve Çin’den dostlarımızda bulunuyorlar ve ikramlarımızı gurme dostlara sunabildiğimizden dolayı mutluyum’’ dedi.

Raindrop’un etkinliklerini anlatan video gösteriminden sonra toplantının gündem maddelerine geçilerek, Austin ile kardeş şehirler arasında var olan ilişkilerin daha da ileriye götürülebilmesi için yapılabilecek aktiviteler masaya yatırıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.