Kahvaltıyla gelen dostluk

Kahvaltıyla gelen dostluk

Syracuse Türk Kültür Merkezi uzun süredir devam eden kahvaltı etkinliklerinin içeriğini daha da genişleterek bir yeniliğe imza attı. Cumartesi günleri bir araya gelen grup artık birlikte kahvaltı hazırlıyor ardındanda önceden belirlenen bir konu üzerine münazara yapıyor.

Değişik milletlerden katılımcıların misafir olduğu bu ‘kahvaltı’ programının bu haftaki aşçıları Bulgaristan asıllı Dessi Kirliova ve Çin asıllı Xiao Hanım idi. Kirliova kendi yöresine ait menemene çok benzeyen
mişmaş adlı yemeği, Xiao Hanım ise asya mutfağından bir yemeği katılımcıların beğenisine sundu.

Hepberaber yapılan kahvaltının ardından haftanın konusu olan ‘dış görünüş imajı ve medyanın etkisi’ tartışıldı. TV reklamlarında, film ve dizilerde lanse edilmeye çalışılan güzellik algısının sebep olduğu psikolojik problemler üzerinde durulan münazarada bu durumun kimlik oluşumundaki etkileri ele alındı. Katılımcılar kendi toplumlarına yönelik problemleri paylaştı. Çinli genç kızların göz kapağı ameliyatı ile göz aralıklarını genişletme çabası, Hindistanlı kızların ten rengini açtığını vaad eden kozmetik kremlerine rağbet etmesi, insaların boy uzatmak için ameliyat olmaya razı olması gibi örnekler ele alındı. Münazaranın sonunda ise sağlıklı kimlik gelişimde, kişinin sahip olduğuyla mutlu olması gerektiğine dikkat çekilirken, insani ve ahlaki değerlerin önplana çıkarılması gerekliliği sonucuna varıldı. Dostluktan daha öte bir güzelliğin olmadığı konusunda hemfikir olan katılımcılar, kültür merkezinin etkinlikleri sayesinde yeni dostlar edindiklerini ve bu güzelliği paylaşmanın sevinci içerisinde olduklarını aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.