Kadınların toplumdaki rolü Michigan’da masaya yatırıldı

Kadınların toplumdaki rolü Michigan’da masaya yatırıldı

Dünya kadınlar günü kutlamaları çerçevesinde Niagara Vakfı tarafından Detroit ‘te “Kadın Liderin Perspektifinden Toplum Mimarı Olarak Kadınlar’’ konulu panel düzenlendi.

Detroit şehrinde düzenlenen programa toplumun farklı kesimlerinden geniş bir katılım oldu. Panelde Michigan Milletvekili Dian Slavens , Southfield Belediye Başkanı Brenda Lawrence ve eyaletin önde gelen gazetecilerinden Emmy ödüllü Carol Cain konuşmacı olarak katıldı.

 

Panelist Slavens kadınların politikada aktif görev almaları için, “İşe dahil olun, dahil olmaya çalışın ama asla vazgeçmeyin’’dedi. Kadınların hayatlarını tanzim ve bu bağlamda aktif olarak politikada yer almalarını tavsiye eden Slavens, kadının el attığı her alana yeni bir soluk getirdiğini savundu.

Southfield’ın ilk Afrika-Amerikalı ve kadın Belediye Başkanı Brenda Lawrence, kadınların iş ve aile hayatı arasındaki dengeyi sağlamaları ve karşılaştıkları problemler karşısında eşlerinden alacakları yardımın değerli olduğunu kaydetti. Lawrence, “Ayaklarımı yere çok sağlam basıyorum, çünkü yapmam gereken bu!  Omuzlarımda taşımam, destek olmam gereken insanlar var” diye konuştu.

 

Carol Cain ise kadının statü kazanmasında çevresinden elde ettiği desteğe dikkat çekerek, “Kariyerimizde şu an bulunduğumuz konuma gelinceye kadar bize destek olmuş pek çok insan olduğunu unutmamalı ve  bizden sonra gelenlere sahip çıkmalı. Açıkca ifade etmeseler bile yardıma ihtiyaç duydukları noktalarda, onlara elimizden gelen desteği vermeliyiz” diyerek dayanışmanın önemini vurgu yaptı.

 

Panele dinleyici olarak katılan  finans analisti Kate Choi de söz alarak, panelistlerin samimi ve gerçekci konuşmalarından çok etkilendiğini, hayat öykülerinden yola çıkarak verdikleri kariyer tavsiyelerinin ilham verici olduğunu söyledi. Michigan Uluslararası Kadınlar Forumu üyesi Ruth Holmes da, “Mum dibine ışık vermez derler. Sizler farkında olmasanız da yaptıgınız faaliyetlerle bizleri aydınlatıyorsunuz. ” diyerek programda emeği geçenlere teşekkürlerini  iletti.

Program kapanışında, konuşmacılara günün anısına Türk el sanatı çini tabak hediye edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.