John Carroll Üniversitesi’nde bir hafta boyunca İslam kültürü ve sanatı tanıtıldı

John Carroll Üniversitesi’nde bir hafta boyunca İslam kültürü ve sanatı tanıtıldı

Ohio eyaletindeki John Carroll Üniversitesi Bediuzzaman Said Nursi Kürsüsü İslami Araştırmalar bölümü ‘‘Yedinci Gelekenekel İslami Sanat ve Kültür Haftası’’nı kutladı.

Beş gün boyunca farklı konuların işlendiği programda katılımcılar ‘İslam İnanç İmparatorluğu’ filmini izleme imkanı buldu.

 

20140326 112418

Programda Cleveland Türk-Amerikan Toplumu Derneği (TASO) kadın kolları katılımıyla sanatçı Tülin Olgun tarafından Ebru sanat gösterisi yapıldı. Katılımcılar, Ebru sanatının en ince ayrıntısına kadar beş gün süreyle izleme fırsatı buldu. John Corroll Üniversitesi hukuk fakültesi insan hakları bölümü öğrencilerinden Maris Howell ve resim sanatcısı Walt Neil Ebru sanatına en fazla ilgi duyan izleyiciler oldu. Her iki konukta Tülin Olgun’un rehberliğinde yaptıkları ebruları saklayacaklarını belirterek, İslam’ın sanat yönünü bugüne kadar tanıma imkanı bulamadıklarını söyledi. Sanatçı Howell, Ebru sanatındaki inceliğin kendisini çok etkilediğini ve İslam sanatı konusunda daha fazla bilgi edinebilmek için TASO’nun bundan sonraki programlarını takip edeceğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.