İş dünyasının kalbi Long Island’da attı

İş dünyasının kalbi Long Island’da attı

Türk Kültür Merkezi Long Island ve Long Island milletvekili Phil Ramos’un ortak işbirliği ile ilki düzenlenen ‘’Multicultural Business Expo’’ iş fuarı programı 18’e yakın ülkeyi bir araya getirdi. TACC (Turkic American Chamber of Commerce)’inde sponsorları arasında yer aldığı iş fuarı Long Island Upsky Otelde gerçekleştirildi.

Çeşitli iş kollarından 250’ye yakın davetlinin katıldığı program sponsor firmaların sunumları ve ikramlarıyla renklilik kazandı. Networking saatiyle başlayan programda iş adamları kendi firmaların ürünlerinin tanıtımlarını gerçekleştirdi ve diğer sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde etti. Citibank, CapitalOne Bank ve People United Bank gibi global bankaların iş dünyasına çözüm önerilerini sundukları program davetlilerin yemek salonuna geçmesiyle devam etti.

Newyork Meclis Başkanı Carl E. Heastie, Newyork Assembly Deputy Majority Leader Phil Ramos, Citibank Newyork Senior Başkan Yardımcısı Davi Tserpelis, Suffolk County Minority Affairs’den Charlie Lizman ve Turkish Cultural Center New York Başkanı Sadri Altınok programın ana konuşmacılarıydı.

Kürsüye ilk gelen Meclis Başkanı Carl E. Heastie yaptığı konuşmada; farklı kültürlerden bir araya gelmiş iş adamlarının, kurulacak dostluk köprüleri ile iş ortaklıkları oluşturabileceği ve bu birlikteliklerinde devletinde gücünü arkalarına alabileceklerini söyledi. Kendilerininde bu tür organizasyonları desteklediklerini ve iş adamlarına yeterli cesareti vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Türk Kültür Merkezlerine’de teşekkürlerini ileten Heastie, sergilenen çabadan memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Assemblyman Phil Ramos, iş dünyasındaki devlet desteklerinden bahsedip, kendi bölgesi Suffolk’daki serbest organize sanayinin aldığı teşvikleri anlattı. Bir ürünün tamamını ihraç edip farklı vergiler verilmesi yerine, o ürünün parçalarının ihraç edilip bu bölgede montajlanmasının daha kazançlı olduğunu söyledi. Çünkü bu durumda ürünün vergiden muaf tutulacağını ifade eden Ramos, iş adamlarını Suffolk bölgesine yatırım yapmaya çağırdı.

IMG_3911İş dünyasına tanınan kredi opsiyonları ve desteklerini anlatan Citibank Senior Başkan yardımcısı Davi Tserpelis‘de konuşmalarda yerini aldı . Sözlerine hem Turkish Cultural Center Long Island hemde Assemblyman Ramos’a teşekkür ederek başlayan Tserpelis bankacılık alanında iş adamlarına sunulan çözüm önerilerinden bahsetti.

Ardından kürsüye gelen Turkish Cultural Center Newyork başkanı Sayın Sadri Altınok bütün konuşmacılara ve özellikle de davetlilere teşekkür ederken, Türk kültür merkezleri olarak bu denli geniş katılımlı ve opsiyonel bir iş fuarını tertiplemiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kültürel anlamda kurulan dostlukların iş dünyasına da yansımasının özverisi içerisinde bulunduklarını söyleyen sayın Altınok, ‘’Bu bağlamda, şu an burada bulunan 18 ülkenin ticari ateşeleri, iş adamları, sektörel ve kültürel temsilcilerinin bu gibi programlarla daha da cesaretlendirileceğine inanıyorum’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Gece ile ilgili görüşlerin bildiren TACC başkanı Sayın Celil Yaka, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu formattaki programların ülke geneline yayılması ile bireysel çaba sarfeden işadamlarının ticarette yeni atılımlara yelken açabilecek bağlantılar kurabileceklerinden bahsetti.

Konuşmacılara verilen plaketlerle son bulan program, önümüzdeki senelerde daha geniş bir portföye ulaşılabileceğini akıllarda bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.