Irvine’de çocuklar Efendimiz’i anlattı

Irvine’de çocuklar Efendimiz’i anlattı

California eyaleti Irvine şehrinde bulunan Pacifica Enstitüsü Cumartesi Okulunda 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ‘Siyer Proje Sergisi’ne ilgi yoğun oldu.


Cumartesi Okulu öğrencileri haftalar öncesinden evlerindeki oyuncakları, lego parçalarını veya kartonları kullanarak hazırladıkları projeler ile Efendimiz’in hayatını anlattı.

5. sınıf öğrencisi Yusuf Selman Akbaş Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in çölde susuz bir köpeğe su veren bir insanın hikayesini anlattıktan sonra söylediği “Her canlıya yapılan iyilik için bir ücret vardır.” hadisi projesini legoları ile hazırladı. 2. sınıf öğrencisi Hakan Bulut ise legoları ile Peygamber Efendimiz’in hicretini sunarken, Hz. Ali’nin yatağında kaldığı anı, Medinelilerin Efendimiz’i karşılama heyecanını ve uğradığı Kuba mescidini de anlattı.

Efendimiz’in “Ashabım yıldızlar gibidir. Hangisine tabi olsanız hidayete erersiniz.” hadisini proje olarak sunan 3. sınıf öğrencisi Necla Erdoğan sahabe efendilerimizden bazılarının isimlerini yıldızların içerisine yazarak gelen misafirlere sunum yaptı.

Bir çok öğrenci “Siyer Proje Sunumu” kapsamında yapılan etkinliğe katılara Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i daha yakından tanıma imkanı buldu. Etkinliğe katılan veliler de Cumartesi Okulu’nun yapmış olduğu bu faaliyeti takdir ile karşıladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.