Irvine Kültür Merkezi Cumartesi Okulu 5. sınıf öğrencilerini mezun etti

Irvine Kültür Merkezi Cumartesi Okulu 5. sınıf öğrencilerini mezun etti

California eyaleti Orange County bölgesinde hizmet veren Pacifica Enstitüsüne bağlı Irvine Kültür Merkezi Cumartesi Okulu kapanış programına ilgi yoğun oldu. Öğrencilerin gösterileri izleyenleri hayran bıraktı.

31 haftalık yoğun bir temponun ardından, 73 öğrencisi ve 15 gönüllü öğretmeni ile 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı kapanış programını gerçekleştiren cumartesi okulu bu sene 5. sınıf öğrencilerini mezun etti. Program Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Öğrencilerin sahnede segiledikleri ‘Ben Bir Çiçeğim’ performansı, ‘Sema’ gösterisi, ‘Damat Halayı’ ve ‘Horon’ halk oyunları programa katılan yüzlerce izleyiciye renkli anlar yaşattı. Ayrıca miniklerin, ‘Ceddin Deden’ ve ‘Genç Osman’ marşları eşliğinde segiledikleri Mehter gösterisi büyük beğeni topladı.

Programda, ebru ve piyano kurslarında eğitim alan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Bunun yanında Kuran-ı Kerim derslerine katılan öğrenciler ezberledikleri sureleri okudu.

Bu sene mezun olan 5. sınıf öğrencilerinin yıl içinde çekilen fotoğraflarından oluşan sunum izleyicileri hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Öğrenciler ise Türk kültürü ve dilinin yanısıra ahlâki değerleri de öğrenmelerine vesile olan öğretmenlerine teşekkür etti.

Programda ayrıca uzun yıllardır Amerika’da yaşayan ve burada bulunan çocukların Türk kültürünü unutmamaları adına 1998 yılından beri muhtelif çalışmalar ve  fedakarlıklarda bulunan Cumartesi Okulu gönüllü öğretmenlerinden Ayperi Demircioğlu Hanımefendi’ye Vefa ödülü verildi. Program daha sonra gönüllü öğretmen ve öğrencilerden oluşan toplu fotoğraf ve yemek ikramı ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.