‘İbrahim’in kızları’ kitaplar etrafında toplanıyor

‘İbrahim’in kızları’ kitaplar etrafında toplanıyor

Peace Island Institute (PII) Kadın Kolları’nın New Jersey’de oluşturduğu Daughters of Abraham Kitap Kulübü üç İbrahimi dinin kadın mensuplarını bir araya getirdi. 11 Eylül trajedisinin ardından dinin barış getirdiği mesajını güçlendirmek için kurulan Daughters of Abraham Kitap Kulübü’nün New Jersey’deki ayağını oluşturan PII Kadın Kolları, her ay bir araya geliyor.

Her ay belirli dinin mensuplarının seçtiği bir kitabın işlendiği toplantılarda moderatörlüğü Zaman Amerika politika muhabiri Esra Koşar üstleniyor. Kulübün aktivileteleri kapsamında ocak ayında Coleman Barks’ın Mevlana şiirlerinden oluşan kitabı Rumi okundu.  Şubat ayında ise seçilen kitap Tent of Abraham’dı. Hıristiyan, Musevi ve Müslüman üç yazar tarafından ele alınan kitap kutsal hikayelere gönderme yaparken, halihazırda yaşanan sorunlara da değiniyor.

Hikayelerini ve kitaplarını paylaşmanın yanında köklü dostluklar da kuran kitap kulübü üyeleri bir sonraki toplantılarını 16 Nisan’da gerçekleştirecek. Nisan ayı programında grup Hıristiyan üyeleri tarafından belirlenen C.S. Lewis’in ünlü çocuk kitabı The Lion,the Witch and the Wardrobe’u okuyacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.