İbrahimi dinler, Ann Arbor’da ‘emanet’ konusunu işledi

İbrahimi dinler, Ann Arbor’da ‘emanet’ konusunu işledi

Niagara Foundation Michigan tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen ‘İbrahimi Dinler Yemeği’ üç semavi dinin temsilcilerini, Michigan’ın Ann Arbor şehrinde bir araya getirdi.   annarbor3Programa Good Shepherd Kilisesi ev sahipliği yaptı. Ann Arbor’da bu sene ikincisi tertip edilen yemekte üç dinin ‘emanet’ konusuna bakış açıları değerlendirildi. Programa Ann Arbor Saint Clara of Assisi Episcopal Kilisesi’nden katılan Pastör James C. Rhodenhiser’ın yaptığı dua ile başlandı. Daha sonra misafirlere yemek ikram edildi. Yemeğin ardından üç din adına programa katılan konuşmacılar, emanet konusundaki düşüncelerini misafirlerle paylaştı.

Hıristiyanlık adına programa katılan First Presbyterian Kilisesi’nden Rahip Dr. Fairfax F. Fair, dinlerinde emanetin ne ifade ettiğini şöyle anlattı: “Emanet inancımız, hayatın hayatın her alanını kuşatmaktadır. Sahip olduğumuz her şey Yaratıcı4nın bize bir hediyesidir. Hıristiyanlar Yaratıcı’nın emanetçisidirler. Yaratıcı tarafından onlara verilen herşeyin emanetçisidirler. Yaratıcı insanı emanetçi olarak seçmiştir. Bu yüzden insanoğlu yaratılan her şeye karşı sorumludur. Bizler hayatın insanoğluna verimiş bir hediye olduğuna inanıyoruz. Aynı şekilde zaman da bize verilen çok güzel bir hediyedir. Zamanımızı nerelerde harcıyoruz? Zamanı israf etmek hiç şüphesiz günahtır. Hayat ve zaman birer emanettir. Hıristiyan olarak bizler, Yaratıcı tarafından verilen hediyelerin paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Buna inancımız tamdır. Yaratıcı tarafından bize ne verilmişse onlarla insanlığa hizmet etmeliyiz.”

annarbor4Programa Musevilik adına katılan Beth Israel Congregation’dan  Kim Blumenthal, “Hiçbir şey ruh ve insandan önemli olamaz. Ruh ve vücut insana aittir. Bunlar da Yaratıcı’ya. Verilen bu emanetleri en iyi şekilde kullanmak gerekir. Günlük, sıradan işlerimizi yaparken bile bir şeyler öğrenme amacında olmalıyız. Ancak bu şekilde zaman israf edilmemiş olur.” diye konuştu.

Islamic Society of Greater Lansing’den Dr. Abdulmajid Katranji ise müslümanlığın emanet konusuna bakışını şöyle değerlendirdi: “Bütün peygamberler emanetçidir. Aslında insanoğlu da emanetçidir. Hepimizin, bütün inanç sahiplerinin ortak noktası insan olmaktır. Toplum olarak herkes birbirinin emanetçisidir.”

Katılımın oldukça yüksek olduğu programın sonunda yapılan canlı ebru gösterisi misafirlerin oldukça ilgisini çekti.

annarbor2Michigan’ın altı şehrinde İbrahimi dinler programı yapacaklarını söyleyen Niagara Foundation yetkilileri: “Bu sene şu ana kadar Lansing ve Ann Arbor şehirlerinde gerçekleştirilen porgrama, önümüzdeki haftalarda Kamazoo, Detroit, Grand Rapids ve Flint şehirleri de eklenecektir.” dedi.
  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.