Hudson Nehri kıyısında Karadeniz dalgaları

Hudson Nehri kıyısında Karadeniz dalgaları

TrabzonsporUSA Derneği’nin bu sene ilkini düzenlediği “Geleneksel Hamsili Pilav Günü”, New Jersey Eyaleti’nde, Hudson Nehri’nin kıyısında bulunan George Washington Köprüsü manzaralı Ross Duck Piknik alanında başarıyla gerçekleştirildi.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve eşi Ayşe Bilgen, New York Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler ve eşi Müsteşar Levent Eler, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, GS USA, FB USA, Beşiktaş USA başta olmak üzere çesitli dernek temsilcilerinin katıldığı etkinlikte misafirlere Karadeniz mutfağının özel lezzetlerinden hamsili pilav, mısır ekmeği, lahana sarması,turşu kavurması,pazı böreği, fırın sütlaç ve baklava ikram edildi.


3 yıl önce kurulan TrabzonsporUSA Derneği’nin genç başkanı Umut K. Uyar, “Bu etkinliği düzenlerken iki hedefimiz vardı: Birincisi Trabzonlu, Trabzonsporlu olsun olmasın tüm Türk toplumunu kucaklayıcı bir programla bir araya getirmek; diğeriyse yöremizin lezzetlerini anavatanımızdan binlerce kilometre ötede bir nebze olsa da misafirlerimize tattırabilmek ve Karadeniz kültürünün burada yaşatılmasına katkıda bulunabilmek. Katılım onu gösteriyor ki etkinlik başarıyla her iki hedefine de ulaştı” dedi ve Türk toplumunun farklı kesimlerinden gelen misafirleri dostluk içinde ağırlayabilmekten mutluluk duyduklarını belirtti.


Günün sonunda kendisine üzerinde adının yer aldığı 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edilen New York Başkonsolusu Levent Bilgen ise yaptığı konuşmada anavatandan gelen  acı haberlere ne denli üzüldüğünü belirterek başladığı konuşmasında  şehit ailelerine başsağlığı diledikten sonra  “Birlik ve beraberliğimize tutunarak bu acıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. TrabzonsporUSA Derneği’ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. İşim gereği çok yoğun olduğumdan her organizasyonunuza katılamıyorum; ancak bugün ailemle birlikte burada olmaktan çok mutluyum. Türk toplumu olarak burada büyük bir aileyiz. Vatanımızdan uzakta değerlerimize sahip çıkıyor ve bir nevi hasret gideriyoruz. Bu vesileyle de TrabzonsporUSA Derneği’nin çabalarından ötürü sizlerle gurur duydum” diye konuştu.


Canlı müzik ve kemençe eşliğinde horonlarla devam eden programda bir kişiye çekilişle iPad3 hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.