Houston’da renkli Nevruz şenliği

Houston’da renkli Nevruz şenliği

Houston’da Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri kökenli Amerikalıların katılımıyla düzenlenen ‘3. Nevruz Şenlikleri’ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Farklı kültürleri biraraya getiren şenlik, Turkuaz Merkezi’nin bulunduğu kampüs meydanına kurulan çadır ve standlarda gerçekleşti.

nowruz20132 119Türkiye’nin yanısıra Ahıska Türkleri, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Uygur Türkleri’nin birbirinden leziz yemekleri konuklara ikram edildi. Zengin Avrasya mutfağından örneklerin sunulduğu şenlikte özellikle Özbek pilavı, Boşnak tarzı kuzu standları önünde uzun kuyruklar oluştu. Yemek tezgahlarında, kasap köfte, çöp sis, kokoreç, mantı, gözleme, börek, beşparmak, Özbek Pilavı, Türkmen Lüle kebap, Boşnak Çevapi (Kebap), Azeri kebabı, Samsa, künefe, baklava, kadayıf, sütlaç gibi Anadolu, Balkan ve Orta Asya’ya özgü tatlar davetliler tarafından zevkle tüketildi.

nowruz20132 153Şenlikte ayrıca şerbet, macun ve pamuk helva gibi tatlılar konuklara sunuldu. Gençler, ateş üzerinden atlayarak Nevruz geleneğini yaşatırken çocuklar kendileri için kurulan lunaparkta doyasıya eğlendi.

‘Kardeş Milletler Futbol Turnuvası’nın da düzenlediği festival sahnesinde de renkli görüntüler vardı. Misafir ülkelerin sergiledikleri geleneksel halk oyunları ve şarkılar izleyenlerden büyük alkış aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.