Harvard Üniversitesi Efendimiz ile ilgili konferansa ev sahipliği yaptı

Harvard Üniversitesi Efendimiz ile ilgili konferansa ev sahipliği yaptı

Harvard Üniversitesi, Peygamber Efendimiz )sav) ile ilgili konferansa ev sahipliği yaptı.

ABD’nin olduğu gibi dünyanın da en başarılı üniversitelerinden olan Harvard’da gerçekleştirilen konferans, Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu (FEBA) ile Islamic Society adlı kuruluşun ortak çabaları ile düzenlendi.

Konferansın konuşmacısı Georgetown Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Jonathan Brown oldu. ‘‘Muhammed’i Yanlış Aktarmak’’ (Misquoting Muhammad) adlı kitabını tanıtan Brown, Efendimiz’in günümüze doğru anlatılamamasının yaşanan birçok yanlışın da nedeni olduğunu kaydetti.

Konferansa Harvard’ın yanı sıra Boston College, Boston Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler katıldı. Program sonunda Brown’u öğrenciler soru yağmuruna tuttu.

thumb_IMG_0348_1024Konferans sonunda kitabını imzalayan Dr. Brown, öğrencilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dr. Brown’un ‘‘Misquoting Muhammad’’ adlı kitabı ‘‘The Independent’’ tarafından 2014 yılında dini kitaplar alanında en iyiler arasında gösterilmişti.

Doç. Dr. Brown, Geortown Üniversitesi’nin İslam Medeniyeti Prens Velid bin Talal Kürsü Başkanı. Brown, üniversitenin İslam ve Hrıstiyanlığın Anlaşılması Merkezi direktörlüğünün yanı sıra Oxford Ansiklopedisi’nin ‘İslam Hukuku’ bölümünün baş editörlüğünü yapıyor.  

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.