Georgia’da Resim ve Kompozisyon Yarışması ödül törenine büyük katılım

Georgia’da Resim ve Kompozisyon Yarışması ödül törenine büyük katılım

Georgia eyaletinde Atlantik Enstitü’nün düzenlediği sekizinci Ortaokul ve Liseler arası ‘Dijital çağda kültürlerin kesişmesi; sosyal medya geleceğimizi nasıl değiştirir?’ konulu resim ve kompozisyon yarışması Clayton State Üniversitesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Ödül töreninde Atlantik Enstitü Genel Başkanı Turan Kılıç’ın açılış konuşmasının ardından Clayton State Üniversitesi rektörü Tim Hynes’in ve Atlantik Enstitü yönetim kurulundan John Parkers konuşma yaptı. Dereceye giren bütün öğrenciler sahneye davet edilerek ödülleri takdim edildi.

Georgia soruşturma bürosu (GBI) başkanı Vernon Keenan, Georgia Eğitim Müdürlüğü’nü (GOE) temsilen Greg Barfield, Teach for America’dan Erin Fleming ise törene katılan önemli isimlerden birkaçı oldu. Kılıç ayrıca “Her yıl gençleri ve toplumu ilgilendiren konular özenle seçilip, yarışmanın yıl boyunca Amerika’nın Güney Eyaletlerinde tanıtımı yapılıyor. Bu yılki yarışmanın ödül töreninin bu kadar görkemli olması ve katılımın beklenilenin üstünde olması ekip olarak hepimizi onurlandırdı. ” açıklamasını yaptı.

Georgia, Florida, South Carolina ve Alabama eyaletlerinde yapılan yarışmaya Toplamda 2 bin civarında katılım olurken Georgia genelinde toplam 500 öğrenci katıldı. Bölgenin tanınmış sanatçılarının ve üniversite hocalarının yaptıkları değerlendirmeler sonunda 40 öğrenci ve onları yarışmaya hazırlayan öğretmenler ödül almaya hak kazandı. Her kategoride ilk üçe giren öğrenci ve öğretmenler 10 günlük Türkiye gezisi kazanırken dereceye giren yarışmacılara ayrıca bu ödüllerin yanı sıra Ipad ve nakit para ödülleri verildi.


Kurum ve yarışma hakkında daha detaylı bilgi almak için

http://theatlanticinstitute.org/art-essay-contest

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.