Georgia Üniversitesi’nde Türkiye tanıtım haftası

Georgia Üniversitesi’nde Türkiye tanıtım haftası

Georgia Devlet Üniversitesi uluslararası eğitim ayı etkinliklerinde bir hafta boyunca Türkiye anlatıldı. Program Yardımcı Doçent Dr. Philip Dorroll’un günümüz Türkiye’sindeki sosyal ve politik gelişmeler hakkındaki konuşması ile başladı.

Birinci gün sahne alan dans grubu Karadeniz dansları izleyenleri coştururken ikinci gün, ‘Türkiye’nin lezzetlerini keşfetme’ programı çerçevesinde Aşçı Erdoğan Güdük öğrencilere ‘baklava nasıl yapılır’ı uygulamalı olarak gösterdi. Öğrenciler bir yandan baklava yaparak eğlenirken bir yandan da Türkiye ile ilgili çeşitli bilgiler öğrenme şansı buldu.

Üçüncü gün ise Türk diplomatların Yahudileri soykırımdan kurtarma çalışmalarını anlatan ‘Turkish Passport’ isimli belgesel gösterildi.

Dördüncü güne ise Georgia State üniversitesi Türk Kültürü Öğrenci Derneği’nin hazırladığı ‘Özel kahve saati’ damgasını vurdu. Beklenenin üzerinde katılım olan programda Türkiye’de faaliyet gösteren Renkahenk Fotoğraf Klubü fotoğrafçılarının hazırladığı yaklaşık 200 fotoğraflık ‘Türkiye’ sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı programda Amerikalı öğrenciler Türkiye’yi daha da yakından tanımayı ve görmeyi çok istediklerini belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.