Geçmişten günümüze Türk Mirası Günü

Geçmişten günümüze Türk Mirası Günü

2 Nisan 2015 Perşembe günü Tucson’da bulunan Arizona Üniversitesi, tarihi günlerinden birine tanıklık etti.

Kültürlerarası Dostluk Kulübü’nün organizatörlüğünde ilk kez gerçekleşen “Geçmişten Günümüze Türk Mirası Günü” etkinlikleri 2000’den fazla öğrencinin misafir edildiği görkemli bir etkinliğe dönüştü.

Üniversitenin merkezine kurulan festival alanı sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. 3 ana bölümden oluşan festival alanında stantların önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

Festivalin birinci bölümünde yer alan kültür stantlarında, ebru sanatından kına’ya, el işinden kaligrafi ve çini’ye kadar geniş bir yelpazede tanıtım gerçekleştirildi.

Tucson’da yasayan ünlü çini ustası Abdullah Kaymaz’ın tabak boyama gösterisi ilgiyle izlenirken, misafirlerin ebru sanatı deneyimleri görülmeye değerdi.

İkinci bölümde yer alan yemek stantlarında ise geleneksel döner ve kebapların yanında gözleme ve tatlılar büyük ilgi gördü. Özellikle gözleme çadırı büyük bir ilgiyle takip edildi.

Gençlere yönelik oyunların yer aldığı 3. bölümde ise uzun kuyruklar gün boyu devam etti.

Etkinlik içerisinde müzik ve halk oyunları performansları da ihmal edilmedi. Halk oyunları gösterilerinin yanında Arizona’nın çeşitli şehirlerinden gelen udi, saz ve gitar sanatçılarının konserleri de büyük bir keyif ve ilgiyle izlendi.

Arizona Üniversitesi öğrencilerinin ise gün boyu suren etkinlikten oldukça mutlu ve keyifli ayrılmaları gözlerden kaçmadı.

Bu tür organizasyonların artması gerektiğini savunan işletme öğrencisi Jasper Cutler, özellikle yemekleri çok beğendiğini, Türk kültürünü daha fazla tanımak istediğini ve fırsat bulursa Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini vurguladı.

Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emek sarf eden Kültürlerarası Dostluk Kulübü’nün Başkanı, İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü öğrencisi Usame Yılmaz, böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Etkinlik boyunca Türkiye’ye seyahat etmiş veya Türk kültürüne ait bir paylaşımı olan onlarca insanla tanışma imkânı bulduklarını belirten Yılmaz, kulüp olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu etkinlikten sonra daha fazla organizasyon düzenlemek istediklerini vurguladı.

“Birbirimizden o kadar da farklı değiliz” diyen Yılmaz, ülke sınırlarının bizi ayırıcı değil paylaşımlarımızı artırıcı bir etkisi olması gerektiğini belirtti.

Kulüp olarak bu hedefle hareket edeceklerini söyleyen Yılmaz, festival boyunca yardımcı olan tüm gönüllülere teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.

IMG_1049

IMG_1041

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.