Gary Schaer Türk çinilerine hayran kaldı

Gary Schaer Türk çinilerine hayran kaldı

New Jersey Genel Kurulu 36. Yasama Bölgesi’nde ve Passaic, New Jersey Şehir Konseyi’nde görevli Demokrat Partili politikacı Gary Schaer, Ridfield New Jersey’de bulunan Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek Türk toplumu ile biraraya geldi.

 

New Jersey Yasama kurulundaki ilk Ortodoks Musevi olan Schaer, çok kültürlü, çok dilli, çok dinli ABD’nin çeşitliliğine katkıda bulunabilmek için toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılıp dostlukların pekiştirilebilesi adına bu tip kültür merkezlerinin çok önemli bir görevi olduğunu vurguladı.

 

Schaer, “Henüz Türkiye’yi görmedim ancak burada gördüğüm samimi ev sahipliği bana hemen Türkiye’ye gitmem; tarihi, coğrafyası ve tüm değerleri ile çok özel bir yeri olan bu ülkeyi görmem gereketiğinin önemini bir kez daha hatırlattı” dedi.

 

Başkanı Oğuzhan Şentürk tarafından kendisine hediye edilen el yapımı fincanı çok beğenen Gary Schaer, fincanı ve kültür merkezinin dekarasyonunda kullanılan diğer çini ve ebru sanatı örneklerini dikkatle inceledi ve hayaranlığını dile getirdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.