Futbolseverler Fenerbahçe USA iftarında buluştu

Futbolseverler Fenerbahçe USA iftarında buluştu

Fenerbahçe USA Derneği, Clifside Park’ta bulunan Bergen Diyanet Camii’nde bir iftar yemeği verdi. Ramazan ayının dostluk ve dayanışma çizgisine uygun bir program ortaya koymaya çalıştıklarını belirten dernek başkanı Ömer Ekinci, “Aileleri biraraya getiren Ramazan ayında Fenerbahçe USA ailesi olarak birlikte olmaktan ve bu vesile ile ABD’de bulunan Türk toplumunu ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İftara New York ve New Jersey çevresinde yaşayan Fenerbahçe taraftarları kadar, Cliffside Park’ın Amerikalı sakinleri de ilgi gösterdi.

 

P7280022Samimi bir ortamda geçen iftar yemeğinin ardından yemek duası yapan Bergen Camisi din görevlisi İbrahim Coşkun’un, kendisinden Fenerbahçe futbol takımının şampiyon olması ve Avrupa’da büyük başarılar göğüslemesi için dua etmesini isteyenlere “Ben Galatasaraylıyım. Bu duayı edemeyeceğim” diye cevap vererek yaptığı şaka misafirleri güldürdü.

 

Bu arada Fenerbahçe USA’in faaliyetleri hakkında Zaman Amerika’ya bilgi veren Ömer Ekinci, 5-9 Ağustos’ta New York’ta ve 13-15’ ta Orlando’da yapılacak çocuklara yönelik futbol kampını hatırlattı. Ekinci, Fenerbahçe’ye 100. yılında Türkiye’de şampiyonluk ve 2008 yılında Avrupa’da çeyrek final başarısı yaşatan FB Eski Teknik Direktörü Zico yönetiminde yapılacak olan futbol kampına olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

 

Ömer Ekinci, “Dernek olarak bu yılki arzumuz Fenerbahçe futbol takımının Avrupa’da başarılarına tanık olmaktır. Biz de takımımıza her türlü desteği vereceğiz ve 2013- 2014 sezonunda Fenerbahçe’nin Avrupa maçları için turlar düzenleyeceğiz” dedi.

 

Fenerbahçe USA’in basın sözcüsü Cemil Özyurt ise, derneğin sadece bir futbol takımı derneği olmadığını belirterek “İftar yemeği, tiyatro oyunu veya Mardin’deki kimsesiz çocuklara yardım toplanması gibi projelerle, toplumun neye ihtiyacı varsa onu yaparak sosyal olaylara duyarlı yaklaşıyoruz” dedi. Özyurt, “Amacımız sadece sarı-lacivert renklere gönül verenleri değil, ABD’deki tüm Türk toplumununu biraraya getiren ve Türkiye’ye hizmet eden projelere imza atmak” şeklinde konuştu.

 

İftardan sonra birlikte sohbet etme imkanı bulan Fenerbahçe taraftarları hatıra fotorafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Fenerbahçe USA Derneği’nin ABD çapında 1200 üyesi bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.