[Foto-Galeri] Orlando’da Geleneksel Diyalog ve Dostluk Yemeği

[Foto-Galeri] Orlando’da Geleneksel Diyalog ve Dostluk Yemeği

Atlantik Entitüsü ve Nil Vakfı’nın ev sahipliğini yaptığı 10. Geleneksel Diyalog ve Dostluk ödül töreni yemeği 14 Kasım 2013 de Orlando Hilton Doubletree Otel’de gerçekleşti.

Yerel yöneticiler, iş adamları, gazeteciler, akademisyenler ve din adamlarının katıldığı yemekte, farklı kültürlere ve inanca sahip birçok kişi, bu yılın teması olan ‘Dünyayı daha barışçıl bir hale getirmek için üzerimize düşen görevler’ konusunda görüşlerini dile getirdi.

Programda söz alan Florida Toplum Vakfı CEO’su Mark Brewer ve Texas Toplum Hakları Proje Yöneticisi James Harrington anlayış ve iletişim çerçevesinde kültürler arasındaki diyalog nasıl geliştirilir ve barış içinde bir dünya nasıl inşa edilebilir konuları üzerinde görüşlerini aktardı.

Brewer konuşmasında, “Toplumun havasında bir değişiklik var. Daha da önemlisi, çeşitlilik ve kültürler arası iletişim beklediğimiz kadar zor değil aksine çok kolay bir şekilde yayılıyor. Milenyum jenerasyonunda renk ayrımı, kültür ayrımı yok. Sürekli ilerleyen ve her konu hakkında bilgisi olan bir jenerasyon. En önemlisi onlarda da biraraya getirmek için kendini adamışlık ve sadakat var.” dedi.

Konuşmacılardan James Harrington, ise “Bizim ihtiyacımız olan medeni toplumları devlet oluşturur. Medeni toplumlar ülkemizdeki demokrasiye yardım eder. Diyalog, karşısımızdakini, ikna etmek ve herşeyin pürüzsüz olması demek değildir. Diyalog yeni fikirler ortaya çıkarır. Bazı fikir ayrılıkları oluşur ve böylece oluşan fikir ayrılıkları diyaloğun büyüyüp gelişmesine katkı sağlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmacıların ardından ödül törenine geçildi.

Orange County Belediye Başkanı Teresa Jacops’a Halk ve Toplum Servis ödülünü Jacop V. Stuart takdim etti.

Barış ve Diyalog ödülünü Northland Klisesinden Pastör, Dr. Joel C. Hunter, UCF Sanat ve İnsani Bilimler Bölümü Dekanı Jose Fernandez‘den aldı.

Rev. Bryan G. Fulwider, Rabbi Stewen W. Engel ve İmam Musri’ ödüllerini Nil Vakfı Danışmanlık Kurulu adına Kelly Cohen takdim etti.

Dünya Görüşü ödülünü UCF’in başkanı Dr. John Hitt, Nil Vakfı direktörü Hüseyin Peker’den aldı.

Tören, ödüllerin sahiplerine takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.