[FOTO GALERİ] İstanbul Center Resim ve Kompozisyon yarışması ödülleri sahiplerini buldu

[FOTO GALERİ] İstanbul Center Resim ve Kompozisyon yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Atlanta merkezli İstanbul Center tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan 40 öğrenciye ödülleri görkemli bir törenle takdim edildi.

 

Yerel ve küresel sorunlara öğrencilerin ilgisini erken yaşlarda çekmeyi amaçlayan yarışmanın bu seneki konusu “Çevresel Sorunlarda insanın Rolü: Etkiler ve Çözümler” olarak belirlenmişti. 

 

Güneydoğu Amerika’daki  Florida, Georgia, Tennessee, South Carolina ve Alabama’dan 2 bin öğrencinin katıldığı yarışmada derece giren 40 öğrenci Clayton State Üniversitesi’nin Balo Salonu’nda düzenlenen bir programla ödüllerini aldı. Törene, eyalet senatörleri Gail Davenport, Nan Orrock  Auburn Belediye Başkanı Linda Blechinger, Clayton State Üniversitesi Rektörü Tim Hynes ve çok sayıda davetli katıldı. Ödül programı, dereceye giren resim ve kompozisyonların sergilendigi resepsiyon ile başladı.

6 yıldır yarışmaya katıldığını söyleyen öğretmenlerden Debi West bu sene 8 öğrencisinin de dereceye girmesinden büyük gurur duyduğunu söyledi.

a2

Eyaletin güneyindeki bir şehirden şiddetli yağmura rağmen 4 saatlik seyahat sonunda yarışmaya katıldığını ifade eden öğretmen  Sheryl Tomblin ise geçen sene dereceye giren bir öğrencisi ile Türkiye’ye gitme imkanı bulduğunu ve bu sene de başka bir öğrencisinin geziye katılacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. 

 

Bu sene de Georgia Eyalet Bakanlığı tarafından desteklenen yarışmaya Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı, eyaletin önde gelen üniversiteleri ve kurumları ile Chase Bank da sponsor olarak destek verdi. Georgia eyaletinden öğrenciler tarafından gönderilen sanat eserleri Clayton State Üniversitesi sanat bölümü profesörleri, kompozisyonlar ise Kennesaw State Üniversitesi İngiliz Dili profesörleri tarafından ‘blind review’ denilen eser sahibinin kimliği bilinmeden tarafsızca yapıldı.

 

Her hakemin standard bir değerlendirme formu kullandığı yarışmada dereceye girenler, Türkiye gezisi, iPad ve madalyalar gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


a3

Ödül töreninde önceki senelerde İstanbul Center ile Türkiye gezisi imkanı bulan öğretmenler, akademisyenler, senatörler ve belediye başkanları da hazır bulundu. 

 

Katılımcılar bu tür programların iki ülke arasındaki bağların da güçlenmesine vesile olduğunu dile getirdi. Program İstanbul Center Direktörü Turan Kılıç’ın Clayton State Üniversitesi Rektörü Tim Hynes’a ödül vermesi ve öğrencilerle toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. 

 

İstanbul Center’in düzenlediği yarışma hakkında daha çok bilgiye artessay.org adlı siteden ulaşabilir. Bu arada programda yarışmanın ana organizatörlüğünün önümüzdeki seneden itibaren The Atlantic Institute (TAI)  tarafından yapılacağı duyuruldu. 

TAI, Atlanta’da yaşayan Türk-Amerikan toplumu tarafından geçtiğimiz yıl kurulmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.