Florida’da Türk Amerikan Günü Resepsiyonu yapıldı

Florida’da Türk Amerikan Günü Resepsiyonu yapıldı

Güneydoğu Amerika Türkî Amerikan Federasyonu (Turkic American Federation of Southeast) tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Türk – Amerikan Günü resepsiyonu 1 Nisan’da Florida Meclis binasında gerçekleşti.

Florida Eyalet Senatörleri ve Milletvekillerinin katıldığı resepsiyonda, ayrıca meclis ve senato çalışanları da hazır bulundu.

Program açılış konuşmalarını, Florida Eyalet Meclisini temsilen Milletvekili Hazel Rogers, Senatoyu temsilen Florida Eyalet Senatörü Rene Garcia, Türkiye Cumhuriyetini temsilen MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem ve Dr. Elvan Aktaş yaptı.

 

Senatör Garcia yaptığı konuşmada, Florida’nın Amerika’ya, Türkiye’nin de konumu dolayısıyla Avrupa ve Asya’ya giriş kapısı görevi gördüğünü söyledi. Bu iki önemli bölgenin ticari anlamda ortak işlere imza atabilmesinin oldukça önemli olduğunu düşündüklerini belirten Garcia, Türkiye ve Florida açısından ikili ilişkileri önemsedikleri ve devamını temmenni ettiklerini ifade etti. “Bu ilişkileri canlı tutmak için birkaç yıldır çok güzel işlere imza atan Güneydoğu Amerika Türkî Amerikan Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum.” diyen Senatör Garcia ayrıca birkaç yıldır yaptığı çalışmalarla bütün bu güzel ilişkilerin temelini atan Federasyon Başkanı Fatih Beyhan’a ayrıca teşekkürlerini sundu.

Program esnasında Florida Eyalet Senatörü Rene Garcia, Florida Eyalet Milletvekili Daphne Campbell, Florida Eyalet Senatörü Kelli Stargel, Florida Eyalet Milletvekili Bruce Antone ve Florida Eyalet Milletvekili Reggie Fulwood kendileriyle yapılan röportajlarda, Türkiye-Amerika ilişkilerine oldukça önem verdikleri ve Türkiye’yi ziyaretleri sırasında Türk halkını misafirperverlikleri ve sıcak ilgileri dolayısıyla çok sevdikleri ve ziyaretlerinden oldukça memnun döndüklerini ifade ettiler.

 

Resepsiyonda Türkiye’den gelen ebru ve saz anatçısıları gösterileriyle programa renk kattı. Ayrıca Federasyonun üye kuruluşu olan İstanbul Kültür Merkezi Tallahassee Şubesi gönüllüleri tarafından ev yapımı Türk yemekleri misafirlere ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.