Florida’da resim ve kompoziyon yarışması

Florida’da resim ve kompoziyon yarışması

Florida’da düzenlenen ‘Digital Çağda Kültürler Birleşiyor: Sosyal medya geleceğimizi nasıl değiştiriyor?’ Resim ve Kompozisyon yarışması ödül töreni büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

Florida eyaletinde yaşayan Türklerin kurduğu Atlantik Enstitüsü 2009 yılından beri her yıl eyalet genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri için resim ve kompozisyon yarışması organize ediyor. Orlando şehrinde 5. kez düzenlenen yarışmanın geçen hafta yapılan ve dereceye girenlerin  belirlendiği ödül töreni bu yıl Seminole Devlet Üniversite’sinde gerçekleşti.

Konularını genellikle, komşuluk,empati, açlık, insanoğlunun çevreye etkisi gibi global sorunlardan seçen yarışmanın bu yılki konusu ise: ‘Digital Çağda Kültürler Birleşiyor: Sosyal medya geleceğimizi nasıl değiştiriyor? temasıydı.

Çok sayıda öğrenci, öğretmen,veli ve toplumun önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleşen ödül töreninde Atlantik Enstitüsü Florida Şubesi Eğitim Faaliyetleri Koordinatörü Mesud Hasgür açılış konuşması yaptı ve bu tür yarışmalar sayesinde  genç neslin global sorunlara olan duyarlılıklarının arttığından bahsetti.

Ödül töreninin yapıldığı bölgenin Eğitim Müdürü Dr. Walt Griffin’de okullarda sanat ve edebiyat derslerinin öneminden bahsederek bölgenin en önde gelen sivil toplum kuruluşlarının arasında olan Atlantik Ensititüsü Florida Şubesi’nin eğitime sağlamış oldukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.