Flint’te İbrahimi gelenek, üç dinin mensuplarını bir araya getirdi

Flint’te İbrahimi gelenek, üç dinin mensuplarını bir araya getirdi

 

Niagara Vakfı Michigan Eyaleti’nin Flint şehrinde üç semavi dinin temsilcilerini biraraya getirdi. Bu sene Flint’te ikincisi gerçekleştirilen yemeğe toplumun farklı kesimlerinden misafirler katıldı.


01flint1
Yemeğin açılış konuşmasını Michigan Eyalet Milletvekillerinden Woodrow Stanley yaptı. İbrahimi dinlerde emanet anlayışına bakışın konu edindiği programda üç dinin temsilcileri düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.


Progamda Hristiyanları temsilen St.Pauls’s Episcopal Kilisesi’nden Rev. Barbara Cavin, Musevileri temilen Beth Israel of Flint’den Edward Powers, Müslümanları temsilen ise Flint İslam Merkezi’nden Dr. Luay Alkotob konuşma yaptı.


Flint’te bulunan Michigan Üniversitesi’nde  Müslüman Öğrenci Birliği Başkanı Salaam Tarakji, daha önce Hristiyanlık ve İslam’ı konu alan programların yapıldığını fakat üç dinin temsilcilerinin belirli bir konu için biraraya gelmesinin orjinal bir fikir olduğunu ifade etti.


01flint3Programa katılanlardan Phil Meade ise Niagara Vakfı ve İbrahimi Buluşma geleneği ile ilgili görüşlerini, “Farklı inançlardan insanlar bir araya getiriliyor, hikayeler paylaşılıyor ve dostluklar kuruluyor.” şeklinde ifade etti.


Niagara Vakfı’nın düzenlemiş olduğu programa Flint basını da geniş yer verdi.


Yemek ikramının yapıldığı gecede, konuşmacılara ebru çalışmaları hediye edildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.