Flint kahve gecesinde Amerikalı’lara Türk el sanatları tanıtıldı

Flint kahve gecesinde Amerikalı’lara Türk el sanatları tanıtıldı

 

Michigan’ın Flint şehrinde, Michigan Üniversitesi Flint kampüsünde düzenlenen Türk kahvesi gecesine Central Michigan, Kettering, Mott Community College ve Flint üniversitelerinden bir cok öğretim görevlisi, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.


Flint’te bu sene ikincisi düzenlenen kahve gecesinin konusu Türk el sanatlarıydı. Kahve ikramı ile birlikte hazırlanan el sanatları sunumunu izleyen misafirler oldukca keyifli zaman geçirdi. Michigan Türk Amerikan Dernegi(TASM) ile Flint Universitesi’ndeki Türk öğrenci derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, yoğun ilgi gördü.

 

Türk kültüründen bir çok aksesuarın sergilendiği ve ikramların yapıldığı gecede, misafirlere canlı ebru ve hat sanatı gösterisi yapıldı.

  DSC 0188

Programa katılan misafirlerden Kettering Üniversitesi öğretim üyesi  Patriece ve Bill çifti, bu etkinliğin aylık ya da en azından dönemlik olarak düzenlenmesi gerektiğine inandığını ve tekrar böyle bir etkinliğe davet edilmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.


Central Michigan Üniversitesi’nden öğretim üyesi Jessica Gardon Rose, etkinlikteki canlı ebru gösterisinin ve ikramların çok hoşuna gittiğini söyledi.


DSC 0209

Mott Community College öğretim üyelerinden Jim ve Laura Mikus çifti ise, programda gösterilen Türkiye tanıtım videosundan çok etkilendiklerini ileride Turkiye’yi ziyaret etmek istediklerini belirtti. Ayrıca, programın ve ikramların çok güzel olduğunu ifade ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.