Fikret Orman: Euro’daki yükseliş giderlerimizi artırdı, transfer yapmayabiliriz

Fikret Orman: Euro’daki yükseliş giderlerimizi artırdı, transfer yapmayabiliriz

Beşiktaş Spor Kulubü Başkanı Fikret Orman, son günlerde Dolar ve Euro’nun Türk Lirası karşısında değer kazanmasından dolayı kulüp giderlerinin yüzde 25 arttığını, bu nedenle futbolcu transferi konusunda mantıklı hareket etmek zorunda olduklarını söyledi. Beşiktaş USA Derneği tarafından New York’ta düzenlenen geceye katılan Başkan Orman, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Türk ekonomisinde olağanüstü bir durum yaşandığını belirten Orman, transfer çalışmaları konusunda arkadaşların çalışma yaptığını ama taraftarı bir an önce memnun etmek adına Beşiktaş’ı mali sıkıntıya sokmayacaklarını söyledi. Orman “Euro bugün 3.2 TL olmuş durumda. Bizim gelirlerimiz çoğu TL bazında, giderlerlermiz ise yüzde 25 artmış vaziyette. Bu da gelirlerimizle giderlerimiz arasında büyük bir fark oluşturuyor. Arkadaşlar görüşmelere devam ediyorlar, belki bu dönemi hiç transfer yapmadan geçebiliriz.” dedi. Orman, şike soruşturmasında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “yargı kararını tanımıyorum” ifadesini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya, “Türkiye bir hukuk devletidir. Mahkemeler var, kararlar var. Ona saygı duysanız da duymasınız da yapacak birşey yok. Yani uygulanacaktır, uygulanmak zorundadır. İnşallah yeniden bir yargılama uygulamasını temenni ediyorum. Ama olmasa da yapacak birşey yok.” şeklinde cevapladı.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe camiasının büyük bir acı içerisinde olduğunu hatırlatan Beşiktaş Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü “Bizde görevde olan bir başkan, yönetici veya teknik direktör için öyle durum söz konusu değil. Bunların hiçbiri bizim içn geçerli değil. Şu an başkan benim. O dönemde olayların içerisinde değildim. Aziz başkan ve arkadaşları falan görevdeler. Onlar açısından daha zor bir durum.” diye konuştu. Orman, Aziz Yıldırım’ın sevdiği bir dostu olduğunu, Fenerbahçe’nin de dost bir camia olduğunu kaydetti.

YENİ STAT  İNŞAATI AĞIR İLERLİYOR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı’nı yıkıp, yenisini inşaa etme çalışmalarının yavaş ilerlediğinden yakındı. Temel atma törenini ne zaman yapacakları konusunda henüz önlerinde net bir tarih olmadığını ifade eden Orman, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın törene katılacağını ama şu an için programının çok yoğun olduğunu söyledi. Orman, yeni stadı ellerinden geldiğince hızlı bitirmek istediklerini, inşaat yapımına devam ettiklerini ifade etti.

 

İYİ OLAN KAZANSIN

 

Süper Lig’in ikinci yarısının ilk önemli maçı bugün Trabzon ile Beşiktaş arasında oynanacak. Sezonun ilk yarısında beklentilerin uzağında kalan Beşiktaş ile Trabzonspor bugün Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Derbi öncesi takımla görüştünü kaydeden siyah beyazlı kulüp başkanı, Beşiktaş’ın her maça kazanmak için çıktığını, Trabzonspor’un da güçlü ve ezeli bir rakip olduğunu vurguladı. Orman, her iki takımında kazanmak için oynayacağını ifade ederek “Kim hak ediyorsa o kazansın” şeklinde konuştu.

Daha sonra Beşiktaş Balosu’na katılan Orman, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Beşiktaş USA Başkanı Emrah Öğüt, yaptığı açılış konuşmasında, Başkan Orman’ın kendilerini kırmayarak geceye katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, davetlilere teşekkür etti. Gecede, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Almeida, Fernandes, Oguzhan Özyakup imzalı formlar açık arttırma ile 2 bin 250 ile 3 bin dolar arasında satıldı. Ayrıca, Vodafone Arena’da ilk maçı şeref tribününde izlemek isteyen 4 taraftara 13 bin dolar değerinde bilet satıldı.

Öğüt, Başkan Orman’a günün anlam ve önemi anısına plaket takdim etti. Fikret Orman bugün oynanacak derbi maçını New York’taki Beşiktaş taraftarlarıyla birlikte izleyecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.