Eroğlu: Karşımızda her zaman anlaşmama taraftarı olan insanlar var

Eroğlu: Karşımızda her zaman anlaşmama taraftarı olan insanlar var

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta alıcı için her zaman esnek davrandıklarını fakat karşılarında ‘anlaşmama taraftarı’ insanlar bulunduğunu söyledi. “Bugüne kadar eğer Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılamamışsa biliniz ki sebebi biz değiliz.” diyen Eroğlu, AB üyesi olduktan sonra AB’nin dönem başkanlığını da yapan Rum Kesimi’yle bu şartlarda anlaşma yapmanın mümkün olmadığını belirtti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu onuruna bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonun ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB Dönem Başkanı olduğu bu süreçte, müzakerelerin sonuçlanmasının pek mümkün gözükmediğini belirtti.

TADF’nin düzenlediği resepsiyonla ilgili duygularını aktaran Eroğlu, bu resepsiyonda yeni simalarla tanışmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Gerek Anavatandaki kardeşlerimizin, gerekse yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin KKTC halkına sempati beslemesi, ortaya koyduğumuz davanın her zaman müttefiki olmaları bizlerin o ülkedeki mücadelemizdeki kararlılığımızı devam ettirebilmek adına son derece teşvik edici olmaktadır.” diye konuştu.

New York’taki temasları hakkında bilgi veren Eroğlu, Rum Kesimi’nin AB Dönem Başkanı olmasından dolayı görüşmelerde bir kopukluk olduğunu söyledi. “Hristofyas’ın dönem başkanı olması, aday olmayacağını açıklaması, bunu açıklarken de ‘Kıbrıs’ta anlaşmaya yönelik umut görmediğim için aday olmadım’ demesi bu görüşmelerin Hristofyas’ın zamanında sürdürülmesinin bir anlam ifade etmeyeceği anlamına gelmektedir.” diyen Eroğlu, KKTC’nin güven artırıcı önlemler almak üzere bir komite kurduğunu belirtti. Cumartesi günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la görüşmesinde de bu konuları aktaracağını söyleyen Eroğlu, bu komitelerle görüşmeleri sürdüreceklerini bildirdi.

00000410875Eroğlu, “Rum Kesimi’nde Cumhurbaşkanı seçim kampanyası var. Gelecek ay Şubat ayında Cumhurbaşkanı seçimi olacak. Ban Ki-mun’la yapacağım görüşmede Şubat’ta seçilecek yeni cumhurbaşkanıyla ancak müzakerelere başlamanın bir fayda sağlayacağını düşündüğümü belirteceğim. Atacağımız adımları birlikte değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Roger Smith Otel’de düzenlenen resepsiyona, Washington Büyükelçisi Namık Tan, BM Nezdinde Türkiye’nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, BM KKTC Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hilmi Akil, New York Başkonsolosu M. Levent Bilgen de katıldı.
TADF Başkanı Ali Çınar, KKTC vatandaşlarının kendileri için her zaman çok önemli olduğunu ve Kıbrıs’ın sorunlarının üzerinde ehemmiyetle durduklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.