Efendimiz’e susamış gönüller New Jersey’de buluştu

Efendimiz’e susamış gönüller New Jersey’de buluştu

Peygamber Efendimiz (SAV)’in kutlu doğumu münasebetiyle düzenlenen ‘Peygamber Yolu’ etkinliklerinin bir yenisi New Jersey’deki Montclair Üniversitesi’nde düzenlendi. Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Kuzeydoğu İslam Toplumu Merkezi (NEICC)’nin ortaklaşa organize ettiği program kar yağışına rağmen büyük ilgi gördü.

IMG 4913Ezan-ı Muhammedi’nin okunmasıyla başlayan program ilahiyatçı Mikail Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Bunun ardından Cüneyt İlleez hoca günün anlam ve önemine binaen bir sohbet yaptı. Daha sonra programın sunuculuğunu yapan Reha yeprem sahne aldı. Okuduğu şiirlerle de gönülleri mest eden Yeprem başından geçen bir olayı anlatarak “Bir yerlerde bi gönül işi yapılıyorsa eğer aman ha sakın gölge etmeyin, başınıza gelmeyen kalmaz. Çünkü gönül yolu O’nun yoludur, gönül yolu peygamber yoludur.” dedi.

İlerleyen dakikalarda sahne alan Süleyman Erkişi ve saz ekibi birbirinden güzel ilahilerle dinleyicilere doyumsuz anlar yaşattı.

Zaman Amerika’ya konuşan Süleyman Erkişi Amerika’da katıldığı programlarda bir his yoğunluğu yaşadığını ve yer yer gözünden yaş geldiğini söyledi. Erkişi “Burada insanlar Türkiye’den birisi geldiği zaman ona özel bir muhabbet gösteriyorlar. Türkiye’de de bir muhabbet var ama Türkiye’de gördüğümüzün en az on katını, haketmediğimiz kadarını burada görüyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Reha Yeprem ise “Dünyanın dört bir tarafında Efendimiz (SAV)’i anmak hatırlamak değil hiç unutmayacağımızı ikrar ederek insanlarla aynı duyguları paylaşmanın mutluluğu bizde oluşan hisler. Anadoluda ne hissediyorsak Amerika’da aynı duyguları aynı hisleri yaşıyoruz. Zira O’na gönülden aşık olmuş insanları bir arada görmek, Efendimize (SAV) olan muhabbetleri aynı duygular içerisinde paylaşmak bir ibadet neşesi, coşkusu hissettiriyor bize.”şeklinde duygularını dile getirdi. 

Program Süleyman Erkişi ve Reha Yeprem’in imza töreniye sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.