Dünya şehir temsilcileri Raindrop’ta bir araya geldi

Dünya şehir temsilcileri Raindrop’ta bir araya geldi

Teksas’ın başkenti Austin’in dünya çapındaki 13 kardeş şehrinin temsilcileri Raindrop Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Antalya-Austin Kardeş Şehir Yönetim Kurulu diğer kardeş Şehirleri Raindrop’ta ağırladı. Avusturalya, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin, Kore, Meksika, Peru, Nijerya, Tayvan ve Lesotho temsilcilerini geleneksel Türk yemekleri ve Kaligrafi sanatıyla ağırlayan Antalya-Austin Kardeş Şehir Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kaya “Hat sunumu gecenin sürprizi oldu” dedi.

Başkanlar Kurulu olarak her ay düzenli toplandıklarını söyleyen Kaya, “Her şehir kendi kültürüne göre ağırlama yapıyor. Biz de baklava, börek, sarma gibi lezzetler ve geleneksel sanatlarımızdan hat sanatıyla kültürümüzü tanıtmak istedik.” dedi.

Kaligrafi sanatçısı Diler Ünal’ın canlı performansı büyük ilgi topladı. İsmi ekrana yansıyan ASCI Başkan Yardımcısı Bill Clabby memnuniyetini ifade ederken, “Bunu çerçeveletip asacağım, gerçekten çok güzel bir sanat” diye konuştu.

Sanatçı Ünal, modern Türk hat sanatının Osmanlı’daki Arap alfabesiyle kullanılan sanatın devamı ve Lafin alfabesine uyarlanmış hali olduğunu belirterek, “Raindrop’ta Amerikalı öğrencilerimize hat dersleri veriyoruz. Kültürümüzü buralara taşımak ve tanıtmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.