Detroit’te komşular iftar sofrasında buluştu

Detroit’te komşular iftar sofrasında buluştu

 

Michigan Türk Amerikan Derneği(TASM) Detroit’te “Komşuluk ve Arkadaşlık” iftar programı düzenledi.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen iftar programına beklenenin çok üzerinde bir katılım oldu. 200 davetlinin iştirak ettiği program da tam bir kültürel mozaik hakimdi.

 

Detroit’te yaşayan birçok farklı toplum ve inanca mensup insanların iştirak ettiği iftar renkli görüntülere sahne oldu. Program akşam vaktinin girmesiyle birlikte okunan ezan ile başladı.

Yemek sonrasında program TASM genel sekteteri Kemal Kızılaslan’ın misafirlere dernek faaliyetlerini anlatmasıyla devam etti. Daha sonra Wayne State Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr.Saeed Khan, Ramazan ve Oruç hakkında misafirlere bilgi verdi. Dr.Khan Ramazan ve oruçun İslam dinindeki öneminin yanı sıra oruç ibadetinin nasıl yapıldığına dair bilgi veren bir konuşma yaptı. Oruç ibadetinin sadece şahsın değil toplum hayatına bakan önemli yanlarının da olduğunu belirten Dr. Khan, aynı zamanda tıp biliminin son verilerine göre oruçun insan sağlığı için yararlı olduğuna işaret ettiğini söyledi.

 

DSC 0047Programda hat sanatçısı Mehmet Acar’ın yaptığı “kaligrafi” gösterisi misafirlerin oldukça ilgisini çekti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programı sonunda katılımcılara çay ve kahve ikramı edildi.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.