Detroit’te dostluk kahvaltısı

Detroit’te dostluk kahvaltısı

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) ve Balkan Amerikan Kültür Merkezi (BACC)’nin ortaklaşa düzenlediği  dostluk kahvaltısına ilgi yoğundu.

01kahvalti1Aylık olarak yapılan kahvaltı programına Amerikalı’ların yanı sıra Boşnak, Arnavut ve Türk toplumunları da  iştirak etti.
Her ay farklı bir konuşmacının yer aldığı ve ortak bir konunun da müzakere edildiği kahvaltının bu ayki konuğu Oakland County maliye sorumlusu Andy Meisner’di.

Meisner, programı organize edenlere kendilerini davet ettikleri  için teşekkürlerini iletti ve “Burada çok sıcak bir atmosfer var. Ailemle birlikte geldim ve misafirperverliğiniz bizi çok etkiledi.” dedi.

Vergi borcu olan ev sahiplerine gerekli şartları yerine getirirse Oakland County olarak 30 bin dolara kadar karşılıksız yardım edeceklerini söyleyen Meisner, gerekli şartlar olarak şunları saydı “Vergi borçları olması, kendi evlerinde oturuyor olması ve en az 5 yıl süreyle oturacak olması, ayrıca bankada vergi borçlarının  1.5 katından fazla paralarının olmaması gerekiyor. Bu programın  Michigan çapında herkese açık olduğunu fakat bağlı bulundukları ilçe haznedar’larının bunu kabul etmesi gerektiğini” söyledi.

Kahvaltıya katılan misafirlerden Troy Polis Departmanı halkla ilişkiler sorumlusu Andy Breidenich’de, “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum.Kahvaltıya iki çocuğumla birlikte geldim. Çok güzel bir ortam. TASM’e davetlerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Programa katılan Arnavut, Boşnak ve Türk ailelerle de kahvaltı vesilesi ile her ay kendilerini biraraya getirdikleri için BACC ve TASM yetkililerine teşekkür ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.