Detroitli’ler Türk kahvesini çok sevdi

Detroitli’ler Türk kahvesini çok sevdi

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM), Detroit’te düzenlediği Türk Kahvesi gecesi ile toplumun değişik kesimlerini bir araya getirdi.

01detroit02Balkan Amerikan Kültür Merkezi’nde yapılan programa yoğun ilgi vardı. Geleneksel Türk el sanatları konulu kahve gecesinde hat, ebru, tezhip, ahşap oyma, sedef, halı dokuma, çini gibi sanatlarımızın yer aldığı sunum katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Program, TASM Kadın Kolları’nın hazırladığı birbirinden farklı ikramlarla başladı. TASM Genel Sekreteri Kemal Kızılarslan’ın dernek faaliyetlerini anlatmasının ardından gecenin konusu olan geleneksel Türk sanatlarının sunumu ile devam etti. Bu sırada Türk kahvesi ikram edilen misafirlere sunumdan sonra konu ile ilgili sorular soruldu ve hediyeler takdim edildi.

Gecede ayrıca canlı olarak ‘ebru’ ve ‘hat’ sanatları icra edildi. Bu sayede katılımcılar ebru sanatını kendileri de yapma imkanı buldu. Hat sanatçısı Mehmet Acar’a ailelerinin ve sevdiklerinin isimlerini yazdırmak isteyen misafirler, Türk el sanatları karşısındaki hayranlıklarını ifade etti.

01detroitKatılımcılar çok güzel bir akşam geçirdiklerini, yapılan ikramları ve Türk kahvesini çok beğendiklerini belirtti. Bir başka kesim ise ilk defa böylesine sıcak bir ortamda bulunduklarını, Türk ailelerinin çocuklarının bile kendileriyle yakından ilgilenmesinin çok etkileyici olduğunu söyledi.

Programın sonunda Türk el sanatları ve kıyafetleri sergisini ziyaret eden katılımcılar, geleneksel Türk kıyafetlerini giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.